Actrice Gal Gadot (‘Wonder Woman’) zwaar onder vuur na tweet over conflict Israël-Palestina

Actrice Gal Gadot, die je kan kennen als Wonder Woman in de films van DC, ligt onder vuur na een tweet over het conflict in Israël en Palestina. Gadot zei in haar tweet dat “Israëli verdienen om in vrijheid en veilig te leven” en dat ook “onze buren” dat verdienen. Deze uitspraak werd niet in dank onthaald door fans van de actrice.

Het conflict tussen Israël en Palestina is op dit moment heviger dan ooit. De escalatie kwam er nadat Israël verschillende luchtaanvallen uitvoerde op de Palestijnse Gazastrook. Daarbij kwamen al tientallen Palestijnen om het leven. Bij tegenaanvallen van Hamas vielen ook al heel wat Israëlische slachtoffers te betreuren, maar dat gaat om een veel lager aantal.

Gal Gadot

Gal Gadot sprak zich op Twitter uit over het conflict. “Mijn hart breekt. Mijn land is in oorlog”, zo schreef ze. “Ik maak me zorgen om mijn familie, mijn vrienden. Ik maak me zorgen over mijn mensen. Dit is een vicieuze cirkel die al veel te lang duurt. Israël verdient om te leven als een vrije en veilige staat. Onze buren verdienen hetzelfde. Ik bid voor de slachtoffers en hun families, ik bid dat deze onvoorstelbare vijandigheid stopt, ik bid dat onze leiders een manier vinden zodat we zij aan zij kunnen leven in vrede. Ik bid voor betere dagen.”

Hoewel Gadot de reacties op haar post heeft geblokkeerd, kan je wel retweeten met een quote. En daaruit blijkt dat ze weinig sympathie krijgt voor haar statement. Vooral de manier waarop ze de Palestijnse slachtoffers minimaliseert en hoe ze het woord Palestina niet in de mond wil nemen, maar de inwoners omschrijft als “onze buren” schiet bij velen in het verkeerde keelgat. De reacties gaan van “Dit is geen oorlog maar een genocide” tot “Wonder Woman is Wonder Villain nu”. Verschillende mensen roepen ook op tot het ontslag van Gadot als Wonder Woman in de films van DC.

Israël

Het feit dat Gadot aan de kant van Israël staat in het conflict komt niet helemaal als een verrassing. De actrice is namelijk geboren in Israël in een strikt Joods gezin. Toen ze 20 jaar was heeft ze ook haar militaire dienstplicht uitgevoerd bij de Israel Defence Forces.

Na haar legerdienst begon Gadot rechten te studeren aan de universiteit van Herzliya in Israël. Maar na een jaar startte ze met acteren. Sindsdien was Gadot onder andere te zien in de films van Fast & Furious en Knight & Day, maar ze is het meest bekend voor haar rol als Wonder Woman in de films van DC.

Meer
Lees meer...