Aha! Crocs zijn niet alleen spuuglelijk, ze blijken ook slecht voor je gezondheid

Aha! Crocs zijn niet alleen spuuglelijk, ze blijken ook slecht voor je gezondheid

De oorlog tegen de Crocs gaat verder. Heel wat mensen hebben ze al veroordeeld als het lelijkste schoeisel dat de mensheid ooit gemaakt heeft. Maar nu blijkt dat de plastic schoenen ook nog eens slecht zijn voor de gezondheid, en dan natuurlijk vooral onze voeten.

Voetspecialisten hebben de Crocs officieel ongezond verklaard. Ze vertelden aan The Huffington Post dat de hiel erg onstabiel zit in de schoenen met een open achterkant. “Crocs zijn niet geschikt om iedere dag te worden gedragen”, zegt Dr. Megan Leahy. “De schoenen beschermen de hiel onvoldoende. Wanneer de hiel onstabiel is, moeten de tenen voor grip zorgen en dat leiden tot tendinitis.” Daardoor kan je last krijgen van misvormde tenen, problemen met je teennagels, eksterogen en eelt.

Niet alleen Crocs zijn daardoor ongeschikt om vaak te dragen, ook andere schoenen die de hiel onvoldoende beschermen kan je beter vermijden. Maar Crocs zijn de grootste boosdoeners. “Ik zie dagelijks patiĆ«nten in mijn praktijk die klagen over pijn aan hun voeten, en dan blijken ze Crocs te dragen.” Enkel mensen die last hebben van een oedeem aan hun benen of enkel zouden baat kunnen hebben bij het dragen van Crocs. “Maar in geen geval zou ik aanraden om Crocs acht tot tien uur per dag te dragen.”

Getty Images
(Bronnen: The Huffington Post, Metro.co.uk)

Gesponsorde artikelen