Ahyeon zal terugkeren naar K-popgroep BABYMONSTER

Enkele weken voor het debuut van de K-popgroep BABYMONSTER in november 2023, liet het agentschap YG Entertainment weten dat Ahyeon er niet bij zou zijn. Door gezondheidsredenen kon ze niet mee trainen en maakte de groep dus haar debuut met zes leden. En nu is Ahyeon klaar voor haar terugkeer.

Vorig jaar maakte de nieuwe girlgroup BABYMONSTER haar debuut en dat verliep niet zonder slag of stoot. Het debuut van de groep, waarvan we in de zomer van 2023 de leden leerden kennen, werd verschillende keren uitgesteld. Uiteindelijk maakte de groep wel haar debuut in november met het nummer BATTER UP, maar dat was niet in de volledige bezetting.

Ahyeon

De leden van BABYMONSTER werden bekendgemaakt in een YouTubereeks. Aanvankelijk zocht YG Entertainment naar vijf leden, maar op vraag van de fans werd dit nummer opgetrokken naar zeven. Het ging daarbij om de Zuid-Koreaanse Ahyeon (16), Haram (16) en Rora (15), de Thaise Pharita (18) en Chiquita (14) en de Japanse Asa (17) en Ruka (21).

Maar het debuut op maandag 27 november 2023 gebeurde met zes leden. In een statement, dat minder dan twee weken voor het debuut verscheen, liet YG Entertainment weten dat Ahyeon er door gezondheidsredenen niet bij zou zijn. “BABYMONSTER zal haar debuut maken als een groep met zes leden met Ruka, Pharita, Asa, Haram, Rora en Chiquita”, klonk het in het statement. “Na uitvoerig overleg werd besloten dat Ahyeon, die zich samen met de rest voorbereide op haar debuut, zal focussen op rust om gezondheidsredenen. Hoewel we het betreuren dat we Ahyeon niet kunnen introduceren als een lid van BABYMONSTER, hebben we deze beslissing gemaakt in het belang van de gezondheid van Ahyeon. We zullen ervoor zorgen dat Ahyeon zich snel kan herstellen en kan terugkeren in goede gezondheid.”

Nieuwe versies

We zijn ondertussen meer dan drie maanden later en deze week verscheen er een “surprise announcement” in de vorm van een video met Yang Hyun-suk, de oprichter van YG Entertainment. In de video liet hij weten dat de gezondheid van Ahyeon er flink op vooruit is gegaan en dat ze zal terugkeren naar BABYMONSTER. Daardoor zullen debuutsingle BATTER UP en de tweede single Stuck In The Middle, die op donderdag 1 februari zal verschijnen, nieuwe versies krijgen waarop Ahyeon dus wel te horen zal zijn.

Ahyeon zal dus nog niet te zien zijn in de videoclip voor Stuck In The Middle, die al eerder opgenomen werd, maar zal er in april, bij de release van het het eerste minialbum van BABYMONSTER, wel helemaal bij zijn. In de herfst zal het eerste studioalbum van de groep uitkomen.

Bekijk hier de debuutsingle van BABYMONSTER, BATTER UP:

Meer
Lees meer...