K-popgroep BABYMONSTER zal debuut maken met zes leden, zonder Ahyeon

Op maandag 27 november zal de K-popgroep BABYMONSTER haar debuut maken. Het gaat om een nieuwe girlgroup van YG Entertainment, die eerder al de girlgroups 2NE1 en BLACKPINK lanceerde. Eerder dit jaar kon je de online reeks Last Evaluation volgen, waarin zeven meisjes vochten voor een van de vijf plaatsen in de groep. Uiteindelijk werd beslist om de groep toch met zeven leden te lanceren. Maar bij het debuut zal het nu toch om zes leden gaan.

Het debuut van de nieuwe girlgroup BABYMONSTER werd verschillende keren uitgesteld, maar zal deze maand wel degelijk gebeuren. Zo werden de afgelopen dagen al de eerste teasers gelanceerd. Maar nu komt er opvallend nieuws van YG Entertainment. Ahyeon, een van de zeven leden die eerder dit jaar aangekondigd werd, zal er niet bij zijn bij het debuut van de groep.

Zes leden

Eerder dit jaar liet YG Entertainment iedereen meekijken naar de zoektocht naar de leden voor de nieuwe groep BABYMONSTER. Het agentschap had daarbij al een preselectie gemaakt van zeven leden, maar dit cijfer moest teruggebracht worden naar vijf.

Maar omdat veel fans wilden dat alle zeven meisjes deel uit zouden maken van de groep, werd beslist om er toch een zevenkoppige groep van te maken. De leden waren zo de Zuid-Koreaanse Ahyeon (16), Haram (16) en Rora (15), de Thaise Pharita (18) en Chiquita (14) en de Japanse Asa (17) en Ruka (21). Maar nu komt het nieuws dat de groep haar debuut zal maken met zes leden.

Ahyeon

Recent kondigde YG Entertainment de debuutdatum van BABYMONSTER aan. Hun eerste EP en single zullen gelost worden op maandag 27 november 2023. Ondertussen werden de eerste promofoto’s voor het debuut al gelost. Maar vandaag komt YG Entertainment met een opmerkelijk statement.

“BABYMONSTER zal haar debuut maken als een groep met zes leden met Ruka, Pharita, Asa, Haram, Rora en Chiquita”, klinkt het in het statement. “Na uitvoerig overleg werd besloten dat Ahyeon, die zich samen met de rest voorbereide op haar debuut, zal focussen op rust om gezondheidsredenen. Hoewel we het betreuren dat we Ahyeon niet kunnen introduceren als een lid van BABYMONSTER, hebben we deze beslissing gemaakt in het belang van de gezondheid van Ahyeon. We zullen ervoor zorgen dat Ahyeon zich snel kan herstellen en kan terugkeren in goede gezondheid.”

Voorlopig zal BABYMONSTER dus uit zes leden bestaan, maar in de toekomst zal Ahyeon mogelijk alsnog toegevoegd worden aan de groep.

Bekijk hier de videoclip van DREAM, het pre-debut nummer van BABYMONSTER, waar Ahyeon nog wel bij was:

Meer
Lees meer...