Nieuwe K-popgroep BABYMONSTER zorgt al meteen voor ophef door extreem jonge leden

YG Entertainment stelde dit weekend z’n aankomende meidengroep aan. BABYMONSTER wordt de derde girlgroup van YG na 2NE1 (2009-2016) en BLACKPINK (2016 – heden). In een korte video kregen we de leden al te zien waardoor hun identiteit al snel achterhaald kon worden en dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen.

Vorige week kondigde YG Entertainment aan dat het in 2023 een nieuwe meidengroep zou lanceren. Het gaat om een groep met zeven leden die in een korte aankondigingsvideo al even in beeld verschijnen. Aanvankelijk werd er enthousiast gereageerd op de aankondiging, maar wanneer de leeftijden van de leden bekend raakten, kwam er al snel kritiek.

13 tot 17 jaar

De leeftijd van vier van de zeven leden kon al snel achterhaald worden. Daarbij werd duidelijk dat het gaat om wel heel jonge meisjes. De oudste van de groep is voorlopig Prita, die 17 jaar oud is. Ahyeon zou met haar 15 jaar voorlopig de op één na oudste van de groep zijn. Dain is vervolgens 14 jaar oud. En de jongste van de groep is Chikita/Canny, die amper 13 jaar oud is. De overige leden zijn Haram, Asa en Rora, maar hun leeftijden zijn nog niet bekend.

Online werd dit meteen op kritiek onthaald. Vooral aangezien er in de video ook wordt gezegd dat de meisjes al jarenlang aan het trainen zijn, wat dus zou betekenen dat Chikita, die Thais-Mexicaans is, al op zeer jonge leeftijd begon met de intense K-poptraining.

Steeds jonger

De leeftijden van de leden van BABYMONSTER zijn helaas geen uitzondering meer in K-pop. De laatste jaren worden de K-popsterren steeds jonger. Zo debuteerde IVE eind 2021 met de toen 14 jaar oude Leeseo en was Hyerin van NewJeans bij haar debuut afgelopen zomer ook 14 jaar oud.

Er zijn in Zuid-Korea sinds enkele jaren strengere regels van kracht rond de werkuren van minderjarigen, maar dat lijkt de agentschappen duidelijk niet tegen te houden om groepen met steeds jongere leden te debuteren. Het is nog niet geweten wanneer BABYMONSTER haar debuut precies zal maken; maar het zal zeker ergens in 2023 zijn.

Meer
Lees meer...