YG Entertainment teaset debuut nieuwe girlgroup

Hoewel er laatste week verschillende artiesten besloten om YG Entertainment te verlaten, is er ook positief nieuws over het agentschap. Zo zal YG Entertainment op zondag 1 januari 2023 (middernacht Koreaanse tijd) een nieuwe girlgroup voorstellen.

Het nieuwe jaar betekent ook al meteen het debuut van een nieuwe K-popgroep. YG Entertainment heeft met een tweet het debuut van een gloednieuwe girlgroup geteased. Zaterdag om 16 uur Belgische tijd komen we meer te weten.

Nieuwe girlgroup

De nieuwe groep wordt de derde meidengroep van YG Entertainment sinds het debuut van 2NE1 in 2009 BLACKPINK in 2016. Opnieuw zit er dus ongeveer 7 jaar tussen het debuut van twee girlgroups van YG entertainment, wat waarschijnlijk niet geheel ontoevallig de maximale duur van een contract van een K-popartiest is.

Er is nog bijna niets bekend over de nieuwe groep. We weten door de teaser wel al dat het zal gaan om een groep met zeven leden, waarvan we voorlopig enkel de silhouetten te zien krijgen. Het is nog niet duidelijk of we dan ook al meteen de eerste muziek van de groep te horen zullen krijgen of dat het dan enkel zal gaan om een voorstelling van de groepsnaam of de leden.

In de tweet van YG Entertainment staat de datum zondag 1 januari 2023 om middernacht. Maar door het tijdsverschil is dat bij ons al op zaterdag 31 december 2022 om 16 uur.

Nieuwe start voor YG?

Deze week verlieten al verschillende artiesten YG Entertainment. Het ging daarbij om Taeyang en Daesung van BIGBANG, de zes leden van iKON en acteur Gang Dong-won. De nieuwe girlgroup kan zo dus het verlies van enkele grote namen van YG Entertainment proberen op te vangen.

Meer
Lees meer...