Ook iKON verlaat agentschap YG Entertainment

Nadat eerder deze week Taeyang en Daesung van BIGBANG besloten om YG Entertainment te verlaten, volgt nu het nieuws dat ook de boyband iKON het agentschap verlaat. Het is nog niet duidelijk wat de toekomstplannen van de groep zijn.

Er schommelt heel wat bij het Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijf YG Entertainment. Nadat twee leden van BIGBANG eerder deze week besloten om het agentschap te verlaten, volgt nu het nieuws dat de zes leden van iKON ook andere oorden opzoeken. Ook acteur Gang Dong-won kondigde vandaag z’n vertrek bij YG Entertainment aan.

YG Entertainment

Binnen de K-popwereld wordt er gesproken over de Big 3 bij de agentschappen. Daarbij gaat het om SM Entertainment, JYP Entertainment en YG Entertainment. Deze drie entertainmentbedrijven zorgden in de beginjaren van de hedendaagse K-pop voor de grootste namen. Maar het gaat tegenwoordig niet al te best met YG Entertainment, dat dit jaar al heel wat artiesten zag vertrekken. Het ging daarbij al om T.O.P, Taeyang en Daesung van BIGBANG en Bang Ye-dam en Mashiho van TREASURE.

Daar komt nu ook nog de boyband iKON bij. De zes leden van de groep besloten samen om hun contract niet te verlengen. YG Entertainment maakte duidelijk dat de groep wel zal blijven bestaan. Maar dat zal dus onder een ander agentschap zijn. Volgens geruchten zou de groep in onderhandeling zijn met het agentschap 143 Entertainment. Onder dat agentschap zitten onder andere Limelight en Yeseo en Mashiro van Kep1er.

iKON

De groep iKon maakte z’n debuut in 2015 als derde boyband van YG Entertainment na BIGBANG (2006) en Winner (2014). IKON bestond oorspronkelijk uit zeven leden: B.I, Jay, Song, Bobby, DK, Ju-ne en Chan. B.I, die tot op dat moment de leider was, verliet de groep in 2019 na beschuldigingen van druggebruik. B.I is tegenwoordig actief als soloartiest onder zijn eigen agentschap 131.

Sinds 2019 doet de groep het dus met z’n zessen. Dit jaar bracht iKON zo z’n vierde EP, ‘Flashback’, uit met als title track But You. Hoewel de groep nu andere oorden zal opzoeken, zal hun vierde EP wellicht niet hun laatste zijn.

Bekijk hier de videoclip van But You van iKON:

Meer
Lees meer...