Bang Ye-dam en Mashiho verlaten K-popgroep TREASURE

YG Entertainment heeft laten weten dat de boyband TREASURE vanaf nu nog maar uit 10 leden bestaat. Bang Ye-dam en Mashiho verlaten, elk om eigen redenen, de groep. De twee stonden al een tijdje opnieuw elk om eigen redenen op non-actief, maar nu volgt het nieuws dat ze de groep en het agentschap YG Entertainment definitief verlaten.

De K-popgroep TREASURE zal er voortaan anders uitzien. De groep telt vanaf nu namelijk twee leden minder. Bang Ye-dam en Mashiho verlaten TREASURE en het agentschap YG Entertainment, iets meer dan twee jaar na hun debuut.

TREASURE

TREASURE maakte z’n debuut op 7 augustus 2020 met het nummer BOY. De groep bestond toen uit 10 leden waarvan Bang Ye-dam de bekendste was. Zo was hij n 2012 al te zien in het tweede seizoen van K-pop Star. Daarin eindigde hij op de tweede plaats na AKMU. Zijn deelname zorgde er wel voor dat hij een contract kreeg bij het agentschap YG Entertainment. Voor zijn debuut als lid van TREASURE bracht hij in juni 2020 al zijn solonummer Wayo uit.

Ook Mashiho heeft een link met AKMU. Hij was in 2017 namelijk te zien in de kortfilm Spring of Winter van het duo. Maar sinds augustus 2020 maakten Yedam en Mashiho, samen met Choi Hyun-suk, Jihoon, Yoshi, Junkyu, Yoon Jae-hyuk, Asahi, Doyoung, Haruto, Park Jeong-woo en So Jung-hwan, deel uit van de groep TREASURE.

10 leden

In mei van dit jaar werden zowel Ye-dam als Mashiho op non-actief gezet. Bij Ye-dam was dat omdat hij zich wilde focussen op zijn studies, bij Mashiho ging het om gezondheidsredenen. Daardoor deden de twee leden niet mee in de meest recente comeback van TREASURE, HELLO.

Maar nu volgt het nieuws dat de twee de groep voorgoed verlaten. Het agentschap YG Entertainment liet dat weten in een statement. “In de toekomst zal TREASURE bestaan uit 10 leden. Na een lange en zorgvuldige discussie met Mashiho en Bang Ye-dam zijn we samen tot de beslissing gekomen om het contract met hen en YG Entertainment stop te zetten. Op deze manier kan Mashiho beter herstellen van zijn gezonheidsproblemen en krijgt Bang Ye-dam de kans om zijn carrière als producer verder te zetten. We weten dat alle fans van TREASURE aan het wachten waren op Mashiho en Bang Ye-dam en betreuren hun vertrek aangezien ze sinds het begin bij TREASURE waren.”

Meer
Lees meer...