Airbnb start zoekfunctie voor vakantie ‘ergens in de toekomst’

Vakantie op voorhand plannen was nog nooit zo lastig. Verhuurplatform Airbnb introduceert daarom de optie ‘flexibele datums’, waarmee je alvast vakantieplannen kan maken zonder een concrete datum te prikken.

Reisplannen maken zonder dat ze écht concreet worden, is op een doorsnee boekingwebsite niet bepaald handig. De eerste vraag is namelijk de exacte datum waarop u wilt vertrekken, gevolgd door het aantal nachten. Een specifieke bestemming is uiteraard ook essentieel. En laat dat net de drie aspecten zijn die we momenteel moeilijk op voorhand kunnen inschatten, met een wereldwijd virus dat genadeloos over landsgrenzen en omcirkelde vertrekdata heen walst.

‘Weekend weg’ tot ‘maandenlang verblijf’

Verhuurplatform Airbnb komt nu tegemoet aan die onzekere toekomst, en laat u alvast wegdromen van een vakantie zonder daar een vaste termijn op te plakken. Met de functie ‘flexibele datums’, die eind februari werd uitgerold, kunt u grasduinen tussen potentiële vakantieplekken zonder een precieze datum vast te leggen. In plaats daarvan heeft u als gebruiker de keuze uit een ‘weekendje weg’, een ‘vakantie van een week’ of zelfs een ‘maandenlang verblijf’, voor de digital nomads onder ons. Vervolgens kan u een maand selecteren.

Screenshot Airbnb

“Het is geen verrassing dat Covid-19 de manier waarop we reizen verandert en zal blijven veranderen”, aldus Airbnb in een persbericht. “De optie ‘flexibele data’ past binnen een bredere verschuiving van hoe we zullen reizen in de toekomst. De traditionele reissector is gebouwd rond vaste bestemmingen en vaste data, maar dat model voldoet vandaag niet meer aan de behoefte van reizigers”, klinkt het. Vorige week al maakte het bedrijf bekend zich op een nieuw type toerisme voor te bereiden.

Lees ook:

Meer
Lees meer...