Left Right
scrollTop top

‘Aladdin’-hoofdrolspeler Mena Massoud kreeg geen audities meer sinds de film uitkwam


Aladdin Disney+
© Disney

Mena Massoud die Aladdin speelde in de remake van het animatieverhaal van Disney heeft geen enkele aanbieding meer gehad voor een nieuwe rol. Dat vertelde de 28-jarige acteur aan The Daily Beast. Sinds de film van Aladdin uitkwam, deed hij niets meer wat acteren betreft.

Het gaat niet zo goed met Mena Massoud die we ondertussen kennen als Aladdin. De film was een gigantisch succes over de hele wereld. Maar de acteur die Aladdin speelde in het verhaal komt sindsdien niet meer aan de bak. Dat vertelde hij zelf aan The Daily Beast.

900 miljoen euro

Aladdin bracht in totaal meer dan 900 miljoen euro op. Een serieus bedrag voor een film, maar die smak geld heeft Massoud natuurlijk niet zelf in zijn handen. “Ik ben het eigenlijk echt beu om hierover te zwijgen. Ik wil dat mensen weten dat het niet alleen rozengeur en maneschijn is als acteurs meedoen aan zo’n Disneyfilm zoals Aladdin. Iedereen denkt dat er nu miljoenen op mijn bankrekening staan en dat ik in aanmerking kom voor elke film. Maar daar is niks van waar. Ik heb geen enkele auditie meer gedaan sinds Aladdin uitkwam”, vertelt Massoud.

Het feit dat hij nog geen enkele auditie mocht doen is natuurlijk raar. Want voor de hoofdrol in Aladdin te krijgen, moest hij maar liefst 2.000 tegenstanders uitschakelen. Daarnaast spelen ook nog eens grote sterren mee in de film zoals Will Smith.

Geen enkele auditie

“Mensen denken echt dat ik gewoon met mijn vingers moet draaien om een nieuwe aanbieding te krijgen. Maar dat is dus niet zo. Kan ik gewoon een auditie doen? Niet dat ik ervan uitga dat ik een rol zoals Batman zal spelen. Maar mag ik gewoon puur nog eens een auditie doen?”

Massoud zijn roots liggen in Egypte en daar is hij ook geboren. Aladdin was voor hem en zijn zusjes op die leeftijd al een groot voorbeeld. Zijn zussen trokken zich vooral op aan Prinses Jasmine. Toen Massoud drie werd verhuisde hij met zijn gezin naar Toronto.

Gelukkig had Massoud wel nog opnames lopen voor hij aan het Aladdin-avontuur begon. Zo speelt hij mee in de Amerikaanse serie Reprisal die vanaf vrijdag te zien zal zijn op het Amerikaanse platform Hulu. In die reeks speelt hij een spion die in een corrupte organisatie infiltreert.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…