“Alarmerende cijfers”: Israël meldt meer dan 6.000 nieuwe besmettingen

Voor het eerst sinds begin februari zijn meer dan 6.000 mensen in Israël maandag positief getest op het coronavirus. 

Israël is eind vorig jaar begonnen met een van de meest succesvolle vaccinatiecampagnes ter wereld, maar het land wordt de afgelopen weken geteisterd door de oprukkende Delta-variant.

Meer dan 85 procent van de volwassen bevolking van Israël is nu volledig gevaccineerd. Sinds begin deze maand kunnen 60-plussers er ook een derde prik krijgen om hen beter te beschermen tegen de Delta-variant. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat 577.899 mensen al zo’n booster shot hebben gekregen.

Maandag werden 6.275 positieve gevallen opgetekend, het hoogste aantal besmettingen op een dag sinds begin februari. Op dinsdagochtend zijn 648 mensen besmet met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 394 in ernstige toestand. Ruim 60 van hen worden beademd.

“Kritiek punt”

Professor Salman Zarka, het hoofd van de nationale virusbestrijding, noemde de nieuwe cijfers dinsdag alarmerend. “We staan op een kritiek punt voor ons allemaal; voor onze gezondheid, voor onze levens en voor de economie”, zei hij aan de radiozender Kan.

Zarka riep de bevolking op om zich te laten vaccineren en 60-plussers om boosterprikken te nemen. “Ik wil ons allemaal weer een beetje optimistisch maken en het volk oproepen zich te laten vaccineren, maskers te dragen en zich aan de coronapas-regels te houden”, vervolgde hij. Het ministerie van Volksgezondheid sluit verdere verstrengingen niet uit.

Sinds zondag gelden er nieuwe coronamaatregelen in het land, waaronder een coronapas voor horeca, sportscholen en gebedshuizen. Er geldt ook een mondmaskerplicht bij buitenevenementen met meer dan 100 bezoekers. Dit terwijl alle evenementen enkel kunnen worden bijgewoond door mensen die gevaccineerd of getest zijn.

Meer
Lees meer...