Staking breekt uit bij Aldi: 25-tal Oost-Vlaamse winkels dicht

In Oost-Vlaanderen zijn maandagmorgen minstens een 25-tal winkels van warenhuis Aldi niet opengegaan door een stakingsactie. Dat bevestigt woordvoerder Dieter Snoeck van Aldi.

De vakbonden bekritiseren de toenemende werkdruk en stellen zelfs dat meer dan de helft van de 65 Oost-Vlaamse vestigingen deelneemt aan de actie. Het gaat om een actie van winkels die vallen onder de centrale Erpe-Mere van Aldi en hoofdzakelijk in Oost-Vlaanderen gelegen zijn.

Philipe De Pandelaere van vakbond ACV zegt dat meer dan de helft van de 65 filialen deelneemt aan de staking. ‘Het personeel sloot zelf de winkels en het is niet de vakbond die met een piket komt staan, maar we steunen de acties. De steeds toenemende werkdruk sinds de invoering van het nieuw winkelconcept Aniko ligt aan de basis van de ontevredenheid.’

Vooral de winkelmanagers zijn boos, zegt De Pandelaere. “Ze moeten zeer lange dagen werken en zijn bijna 12 uur per dag in hun filiaal.” De directie wil het statuut van de winkelmanagers pas eind oktober bespreken, zeggen de bonden.

Meer
Lees meer...