Alfred, de trouwe butler van Batman, krijgt eigen tv-reeks

Alfred, de trouwe butler van Batman, krijgt eigen tv-reeks

De makers van de tv-reeks Gotham gaan een reeks maken over Alfred Pennyworth, de butler van Batman. Eerder deze week werd bekend dat het komende vijfde seizoen van Gotham, de reeks die bij ons te zien is op Netflix, het laatste zal zijn.

Pennyworth zal gaan over de avonturen van de clevere butler voor zijn tijd met Bruce Wayne aka Batman, maar over zijn periode in dienst van Thomas Wayne. De rol zal trouwens niet voor Sean Pertwee zijn, die de butler speelt in Gotham, hebben de makers bevestigd.

Eerder deze week werd bekend dat het vijfde seizoen van Gotham, dat volgend jaar komt, tevens het laatste zal zijn. Gotham is een Amerikaanse misdaadserie van de zender FOX, bedacht door Bruno Heller. Ze is onder meer op Netflix te zien. De serie is gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics, maar speelt zich jaren voor Batman af. In plaats van Batman staat rechercheur James Gordon centraal, gespeeld door Ben McKenzie.

Geschiedenis

Die krijgt de opdracht om samen met ervaren rechercheur Harvey Bullock één van de meest geruchtmakende zaken in Gotham ooit te onderzoeken: de moord op Thomas en Martha Wayne. Tijdens zijn onderzoek ontmoet Gordon de jonge zoon van het duo, Bruce, die nu door zijn butler Alfred Pennyworth wordt opgevoed.

Tijdens het onderzoek raakt Gordon betrokken bij de Gothamse maffiafamilies en hun bondgenoten, zoals Fish Mooney, Don Carmine Falcone, en de Italiaanse maffiabaas Salvatore Maroni. Tevens wordt in de loop van de serie de oorsprong getoond van enkele van Batman’s bekende tegenstanders, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, de Joker, Two-Face, en Poison Ivy.

In de Batman-films is Alfred onder meer gespeeld door Michael Caine, Jeremy Irons en Michael Gough.

Gesponsorde artikelen