Left Right
scrollTop top

Alle liedjes op de nieuwe Tool-plaat zullen langer dan 10 minuten duren en de zanger is het wachten nu ook beu


Alle liedjes op de nieuwe Tool-plaat zullen langer dan 10 minuten duren en de zanger is het wachten nu ook beu

Alle nummers op de nieuwe plaat van Tool zullen langer dan tien minuten duren. Dat is gelekt uit een gesprek tussen de bandleden en fans. Wanneer dat nieuw album precies uitkomt, is nog niet geweten. Zanger Maynard James Keenan liet tijdens een optreden alvast weten dat ook zijn geduld ondertussen op is.

Tool loste vorige maand enkele tunes van de nieuwe plaat. Die klonken veelbelovend, maar nu blijkt dat elk nummer op dat album meer dan tien minuten zal duren. Dat hebben de instrumentalisten van de groep aan fans verklapt op hun ‘music clinic tour’, waarbij fans vragen konden stellen aan de bandleden.

Enkele aanwezige fans openden een treat op Reddit. Ze klagen dat er eigenlijk weinig aan was en dat ze 500 dollar per persoon moesten betalen.

Op zich is het nieuws over die lange nummers geen ramp. Tool-fans hunkeren nu eenmaal naar lange, intrinsieke progsongs met veel bochten en omzwervingen.

Geduld van zanger ook op

Het laatste wapenfeit van Tool is de plaat ‘10,000 Days’ uit 2006. Sindsdien heerst er radiostilte rond de groep. De leden focusten zich jarenlang vooral op sideprojects zoals A Perfect Circle en Puscifer. Fans zijn dus al twaalf jaar op nieuw materiaal aan het wachten.

Zanger Maynard James Keenan, die niet betrokken is bij het instrumentale, creatieve proces van de band, spoorde zijn bandleden deze week op het podium nog aan om er vaart achter te zetten. “Ik ben bang van bananen en andere soorten fruit omdat jullie uiteindelijk jullie geduld wel zullen verliezen”, zei hij tegen het publiek. “Dus ik smeek jullie, Danny, Adam en Justin, maakt alsjeblieft jullie passages af zodat ik die van mij af kan maken.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…