Amazon gaat dit jaar nog Bitcoin accepteren als betaalmiddel, zegt insider

De geruchten dat e-commercegigant Amazon binnenkort in Bitcoin en andere cryptomunten zal stappen, zwellen aan. Amazon zou zelfs van plan zijn om een eigen munt te lanceren. Wat we alvast zeker weten, is dat het bedrijf op zoek is naar een expert voor digitale munten.

Waarom is dit belangrijk?

Het grootste e-commercebedrijf ter wereld denkt aan een avontuur in de cryptowereld. Als de geruchten kloppen, adopteren zowel Amazon als Twitter binnenkort Bitcoin. Dat zou de cryptomunt een serieuze boost geven en mogelijk een nieuwe stierenmarkt op gang brengen. In mei liet Tesla Bitcoin nog vallen als betaalmiddel. Musk denkt er inmiddels aan om de munt opnieuw te gebruiken bij Tesla.

Amazon is al enkele dagen op zoek naar een “Digital Currency & Blockchain Product Lead”, volgens hun jobsite. Dit betekent dat het bedrijf actief speurt naar iemand die wegwijs is in de wereld van cryptomunten en blockchaintechnologie.

Volgens nieuwssite Bitcoinist is Amazon op zoek naar iemand die de capaciteit heeft om “het financiële systeem te innoveren” binnen het team dat betalingen beheert. Kennis van Bitcoin, blockchain en centrale bankmunten zou daarbij essentieel zijn.

“Dit gaat verder dan betalen met crypto”

Volgens de nieuwssite City A.M. bevestigde een insider dat Amazon van plan is om voor het einde van 2021 Bitcoin en andere cryptomunten te aanvaarden als betaalmiddel. Daarnaast zou Amazon ook onderzoeken of het nuttig zou zijn om een eigen munt te lanceren in 2022.

“Dit gaat verder dan gewoon betalen met crypto in de toekomst. Dit is een goed uitgedacht en integraal onderdeel van hoe Amazon in de toekomst zal werken”, zegt de insider.

Goedkeuring van Bezos

Volgens de insider heeft het cryptoproject de goedkeuring van de toplaag binnen Amazon, waaronder oprichter en voorzitter Jeff Bezos zelf.

“Het begint met Bitcoin, de eerste cruciale fase van het cryptoproject. Die beweging komt helemaal vanuit de toplaag van het bedrijf. Het project is al zo goed als klaar om uitgerold te worden. Het zal overigens niet alleen bij Bitcoin blijven”, meent de insider nog.

Ethereum en Cardano

City A.M. schrijft ook dat de insider hen vertelde dat Amazon na de Bitcoinfase ook tweede grootste cryptomunt Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zal aanvaarden. Daarna zullen er nog acht andere cryptomunten bijkomen.

Tenslotte zou Amazon een eigen munt lanceren, die vermoedelijk verschillende voordelen op het e-commerceplatform aan gebruikers zal verschaffen. Er zou als sinds 2019 aan het project worden gewerkt.

Amazon heeft nog niet bevestigd dat ze werken aan een cryptoproject. Tot de dag dat Amazon een officieel persbericht vrijgeeft, zullen de geruchten blijven rondgaan.

Meer
Lees meer...