American Football-speler verlaat titelviering na Super Bowl omdat zijn vrouw aan ’t bevallen is

Van Jefferson vierde afgelopen zondag dubbel feest. De 25-jarige American Football-speler van de Los Angeles Rams won eerst met zijn ploeg de Super Bowl, maar moest zich na die wedstrijd snel haasten naar het ziekenhuis. Daar was zijn vrouw namelijk aan het bevallen van hun tweede kindje.

De Verenigde Staten vierden afgelopen zondag hun jaarlijkse sportieve hoogdag. Het was toen namelijk tijd voor 56ste editie van de Super Bowl, de finale van de American Football-competitie NFL. Qua uitstraling, omzet en belangstellingen is de Super Bowl nog steeds een van de grootste sportevenementen ter wereld, al leeft de wedstrijd uiteraard vooral in de VS zelf.

Na een spannende wedstrijd trokken de Los Angeles Rams in hun thuisstadion voor meer dan 70.000 supporters nipt aan het langste eind. Zij klopten de Cincinnati Bengals met 23-20. De Rams danken die zege onder andere aan de 25-jarige wide reciever Van Jefferson, die vier van zijn acht passes ving en goed was voor 23 yards. In amper zijn tweede seizoen in de NFL heeft Vanchi LaShawn Jefferson Jr., zoals hij voluit heet, dus al een Super Bowl op zijn palmares staan.

Hoogzwangere vrouw van de tribunes naar het ziekenhuis

Toch kon hij die straffe prestatie niet lang meevieren met zijn ploegmaats. Tijdens de wedstrijd was zijn vrouw en jeugdliefde Samaria, die de wedstrijd voor geen geld wou missen, namelijk weggebracht uit het stadion naar een nabijgelegen ziekenhuis omdat ze moest bevallen. Het tweede kindje van het nog jonge gezin was normaal gezien uitgerekend voor 17 februari, maar kon blijkbaar niet wachten om zijn papa te feliciteren met zijn winst in de Super Bowl.

Voor de wedstrijd had Samaria gevraagd aan de Rams om haar man niet op de hoogte te brengen als ze tijdens de Super Bowl zou moeten bevallen. Ze wilde namelijk niet dat manlief het sportieve hoogtepunt van zijn nog prille carrière vroegtijdig zou verlaten. “Ik heb gezegd: ‘Jij speelt en ik zie je daarna in het ziekenhuis’. Zo hoort het. Dit moment zou ik nooit van hem willen afnemen”, zei ze enkele dagen geleden nog op de sportwebsite The Athletic.

Kersverse papa van het veld naar het ziekenhuis

En van die unieke kans maakte haar man dus optimaal gebruikt om de hoogste prijs uit het American Football te winnen. Na het laatste fluitsignaal zorgde de 25-jarige Van Jefferson er eerst nog snel voor dat zijn 5-jarige dochter Bella een unieke ervaring mocht meemaken door met haar papa op het veld te vieren. Daarna vertrokken vader, zelfs zonder zicht eerst te douchen, en dochter meteen uit het stadion richting vrouwlief die uiteindelijk een klein uur later zou bevallen van een zoontje.

“Het was een fantastische dag, bro. Ik heb vandaag drie prijzen gewonnen: mijn vrouw, mijn zoon en de Super Bowl”, zei Jefferson na de bevalling op Instagram Live. Over een naam voor hun zoontje hebben de kersverse ouders in alle hectiek wel nog niet kunnen nadenken.

Meer
Lees meer...