‘American Nightmare’: Hoe gaat het nu met Denise en Aaron?

Sinds vorige week is op Netflix de documentairereeks American Nightmare te bekijken. Die driedelige documentaire vertelt het verhaal van de bizarre ontvoering van Denise Huskins in 2015. Hoewel alles in eerste instantie naar haar vriend Aaron Quinn wees, was de politie er nadien van overtuigd dat Denise haar eigen ontvoering in scène had gezet. Uiteindelijk nam het onderzoek een volledig andere wending.

Dat Netflixabonnees gek zijn van documentaires en true crime, dat is de laatste jaren al gebleken. Denk maar aan The Tinder Swindler en Don’t F**k with Cats. Nu zijn de makers van die twee docu’s, Felicity Morris en Bernadette Higgins, terug met een nieuw project. Het gaat om American Nightmare, een documentaire over de bizarre verdwijning van Denise Huskins.

Bizarre ontvoering

Op 23 maart 2015 worden Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn opgeschrikt door een overvaller. Die bindt Aaron vast en neemt Denise uiteindelijk mee. Wanneer Aaron de dag nadien naar de politie stapt, lijkt niemand hem echt te geloven.

Zij gaan er dan ook al snel van uit dat Aaron zijn vriendin per ongeluk iets heeft aangedaan en haar ondertussen begraven heeft. Hoewel er geen bewijs wordt gevonden en Denise’s vriend blijft ontkennen, blijft het wantrouwen van de politie in Aaron alleen maar groeien. Wanneer Denise de dag nadien opduikt bij haar ouderlijk huis, komt de politie met een andere theorie. Volgens hen zou de jonge vrouw haar ontvoering in scène gezet hebben, net als in de film Gone Girl.

Waarheid

Pas na maanden afzien en aanhoudende ondervragingen, komt de waarheid aan het licht. Niet de plaatselijke politie, maar wel een politievrouw van een andere eenheid lost de ontvoering op aan de hand van een andere zaak. Daaruit bleek dat Denise wel degelijk ontvoerd en misbruikt was, net zoals eerder al was gebeurd met andere slachtoffers.

Doordat de politie en media volop geloofden dat het koppel zelf achter de ontvoering zat, sloeg dat nieuws natuurlijk in als een bom. Denise en Aaron vonden ondertussen opnieuw steun bij elkaar en beslisten om ook met elkaar verder te gaan. Ze startten een rechtszaak tegen het politiekorps dat hun zaak onderzocht en wonnen die uiteindelijk ook. Officiële verontschuldigingen van de bevoegde agenten zijn er nooit gekomen.

Hoe gaat het nu?

Aan het einde van de documentaire American Nightmare krijgt de kijker nog kort een update over het leven van Aaron en Denise. In 2018 kreeg het koppel een schadevergoeding van 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) van de stad Vallejo. In datzelfde jaar traden ze ook in het huwelijksbootje. Ondertussen zijn de twee dus al meer dan vijf jaar getrouwd.

Daarnaast kregen ze in 2020 ook een dochter, Olivia. Twee jaar later, in november 2022, volgde een tweede dochter, Naomi. Verder heeft het koppel ook een boek geschreven over hun kant van het verhaal. Dat boek heet Victim F: From Crime Victims to Suspects to Survivors en kwam in 2021 uit.

Bekijk de trailer hier:

American Nightmare is nu te zien op Netflix. Liever fictie? Bekijk onze lijst met 50 beste series hier.

Meer
Lees meer...