Amerikaanse influencer Gabby Petito verdwijnt tijdens reis van de aardbol; Verloofde keert alleen terug en weigert mee te werken

Amerika is op dit moment in de ban van de verdwijning van influencer Gabby Petito. Zij is een travel influencer die meer dan 169.000 volgers heeft op Instagram. Ze was samen met haar verloofde, Brian Laundrie, met hun omgebouwde busje op reis door de VS, maar recent kwam Laundrie terug thuis, zonder Gabby.

Op 2 juli vertrok de 22-jarige Gabby Petito samen met haar verloofde Brian Laundrie op roadtrip door de Verenigde Staten. Maar sinds enkele weken ontbreekt van haar elk spoor.

Gabby Petito

Eind augustus facetimede Gabby voor de laatste keer met haar familie. Daarna stuurde ze nog enkele berichtjes, maar volgens haar ouders klonken deze berichtjes niet als hun dochter. Haar volgers op Instagram merkten ook op dat de caption van de laatste post van Gabby heel anders was dan wat ze van de influencer gewoon waren. Het ging om een korte boodschap, zonder hashtags, terwijl Gabby bij haar andere foto’s telkens een lange boodschap en een reeks hashtags toevoegde.

Daardoor denken velen dat de laatste tekenen van leven van Gabby eigenlijk niet van haarzelf waren, maar van iemand anders. En daarbij zijn alle ogen gericht op Gabby’s verloofde Brian Laundrie, die samen met haar op reis was.

Ruzie

Brian is extra verdacht omdat het koppel op 12 augustus nog in een ruzie verzeild raakte in Utah. Daarbij belde een getuige de 911 omdat hij zag hoe Gabby Brian sloeg. Bijna werd Gabby daarbij aangeklaagd voor huiselijk geweld. Maar de politie oordeelde – na een analyse van camerabeelden van het incident – dat het onopzettelijk was.

De ruzie kwam er doordat Gabby het busje aan het kuisen was, wanneer Brian met zand aan z’n slippers binnenkwam. Gabby vertelde daarbij ook dat ze een obsessief-compulsieve stoornis heeft, die er soms voor zorgt dat ze “enorm gefrustreerd” raakt over kleine dingen. De politie omschreef het incident daardoor als een “mentale gezondheidscrisis”. Ze regelden voor die nacht wel een hotelkamer voor Brian zodat het koppel een nacht gescheiden kon doorbrengen.

Verloofde

Op 1 september verscheen Brian Laundrie terug in zijn thuisbasis North Port in Florida. Hij kwam daar aan met het busje, maar zonder Gabby. Hij weigerde te spreken tegen de politie en nam meteen een advocaat onder de arm. Door deze verdachte handelingen ziet de politie hem als een “person of interest”, maar voorlopig focussen ze nog niet op hem in de zoektocht naar Gabby Petito. Tot groot ongenoegen van de vele fans van Petito die de zaak op de voet volgen. In een statement liet de advocaat van Laundrie al weten dat in dergelijke zaken altijd eerst naar de partner wordt gekeken. Daarom heeft hij z’n cliënt aangeraden om niets te zeggen omdat alles tegen hem gebruikt kan worden.

“We delen de frustratie van de wereld op dit moment”, reageerde Todd Garrison van de politie van North Port op een persconferentie. “Twee mensen gingen op reis en maar één van de twee keerde terug en die persoon wil geen informatie delen.” Ook Gabby’s vader, Joe Petito, was aanwezig bij de persconferentie. Hij riep het volk op om te helpen zoeken naar zijn dochter. “Het doel is om Gabby veilig terug thuis te brengen en ik vraag iedereen om te helpen, ook de ouders van Brian en zijn vrienden en familie.”

Ondertussen is er ook al een GoFundMe opgezet om de kosten die de familie maakt tijdens de zoektocht naar Gabby te dekken. Deze bracht al meer dan 45.000 dollar (zo’n 38.000 euro) op.

Bekijk hier de laatste Instagrampost van Gabby Petito:

Lees ook:

Meer
Lees meer...