Left Right
scrollTop top

Influencers die adoptiekind weigerden omdat ze er geen foto’s van mochten delen opnieuw in opspraak


Nikkie Dan Phillippi
© YouTube NikkiPhillippi

De Amerikaanse YouTubers Nikki en Dan Phillippi kwamen een tijd geleden onder vuur te liggen omdat ze hun hond hadden laten inslapen. De hond had gebeten naar hun kind. Het kind kwam er met de schrik vanaf, maar het koppel besliste toch om de hond te laten inslapen. Door de heisa kwamen ook oudere video’s opnieuw bovendrijven over adoptie.

De influencers Nikki en Dan Phillippi liggen op dit moment zwaar onder vuur. In een video vertelden ze hoe ze hun hond hadden laten inslapen omdat hij “agressief” was, maar dat bleek nog maar het topje van de ijsberg te zijn.

Hond laten inslapen

Nikki Phillippi is een YouTuber met meer dan een miljoen volgers. Op haar account deelt ze vooral vlogs met haar gezin. Maar haar meest recente video werd niet al te best ontvangen. In de video vertelt het koppel dat ze hun hond, Bowser, hebben moeten laten inslapen. Ze hadden de hond, een bulterriër, al bijna tien jaar. Bowser werd als puppy aangevallen door een andere hond en sindsdien was hij bang en vijandig naar andere honden toe.

Hun zoontje Logan is ondertussen ongeveer een jaar oud en had Bowser bij z’n oren vastgenomen, waardoor de hond ook vijandig was geworden naar Logan. Toen Logan dan eten stal van Bowser, beet Bowser naar het kindje. Die hield een klein litteken over aan de beet. Maar het zette Nikki en Dan aan het denken wat er nog zou kunnen gebeuren. Om erger te voorkomen beslisten ze om Bowser te laten inslapen.

Enige optie?

Veel mensen reageren ontzet op dit verhaal. Zij zijn van mening dat er nog heel wat andere opties waren voor Bowser dan hem in te slapen. Ze hadden hun zoontje kunnen leren om beter om te gaan met Bowser. Of zelfs als er echt geen oplossing was om Bowser en Logan samen te laten leven, waren er nog andere opties. Zo hadden ze Bowser bijvoorbeeld naar een trainer kunnen sturen of hem kunnen afstaan voor adoptie. Daarnaast hebben ze ook hun twijfels bij het verhaal van Nikki. In de video zegt ze namelijk expliciet dat ze Bowser niet hebben laten inslapen omdat ze gaan verhuizen, maar dat ze wel zochten naar een nieuw gezin voor de hond. Daarbij hadden ze te horen gekregen dat ze verantwoordelijk zouden blijven voor de hond als die iemand zou bijten.

Later werd ook een video gevonden waarop te zien is hoe Dan hun kleinere hondje telkens richting Bowser duwt waardoor de bulterriër steeds luider begint te grommen. In de achtergrond van die video kan je Nikki horen lachen. Het feit dat ze dit soort dingen doen met hun “agressieve” hond doet veel mensen vermoeden dat het niet de schuld van Bowser was dat hij agressief reageerde, maar dat Nikki en Dan hem slecht hadden opgevoed.

Ondertussen is er al een petitie opgezet om het YouTubekanaal van Nikki Philippa te demonitizen, waardoor ze geen geld meer kan verdienen aan haar video’s. De petitie werd al door meer dan 60.000 mensen ondertekend.

Adoptie

Door de heisa rond de hond zijn veel mensen naar oudere video’s van het koppel gaan kijken en daarbij stuitten ze op een ander incident. In 2018 wilden Nikki en Dan een kindje adopteren. Ze stonden daarvoor in contact met een organisatie in Thailand. Uiteindelijk beslisten ze om het proces stop te zetten. De reden? Ze mochten tijdens het eerste jaar na de adoptie geen foto’s en filmpjes van het kind delen op sociale media. Dat maakte het volgens hen “onmogelijk” om het kind in huis te halen.

Vervolgens probeerden ze een Koreaans kindje te adopteren, maar ook dat liep uiteindelijk vast. De uitleg die Nikki en Dan in de video gaven, was dat het Koreaanse agentschap vreesde dat ze te open waren over hun adoptie. Daarbij zouden ze te veel informatie lossen over het programma en ook over de privacy van het kind.

In een recentere video liet Nikki ook weten dat ze geen mondmaskers wil dragen omdat ze “er ongelukkig van wordt”. Daarbij liet ze toen ook weten dat ze dat niet graag luidop zegt, omdat mensen dan altijd zeggen dat er “ergere dingen zijn zoals mensen die zogenaamd sterven aan het virus”.

Lees ook: Influencers zwaar onder vuur nadat ze geadopteerd zoontje na drie jaar afstaan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…