Android Auto eindelijk beschikbaar in België

Google heeft Android Auto sinds dinsdagavond beschikbaar gemaakt in België en Nederland. Auto’s die compatibel zijn met het systeem kunnen nu dus verbonden worden met een smartphone met Android.

Wat is Android Auto? Android Auto is een infotainmentsysteem van Google voor in auto’s. Het is vergelijkbaar met CarPlay van concurrent Apple.

  • Google lanceerde Android Auto al in 2015, maar nu pas is het beschikbaar in België. Dat gebeurde op dinsdagavond. Het bedrijf maakte ongeveer een jaar geleden al bekend dat de dienst naar ons land zou komen, maar toch was het dus nog even wachten.
  • Met dat systeem kan je onder andere gebruik maken van je Google Maps of Waze. Daarnaast brengt het ook Google Assistent naar je auto. Op die manier kan je berichten en dergelijke laten voorlezen. Ook kan je met “Oké Google” opdrachten geven aan Android Auto, denk bijvoorbeeld aan het afspelen van muziek via Spotify.

Hoe gebruik je Android Auto?

  • Om gebruik te maken van Android Auto heb je één van de 500 automodellen van 50 merken nodig die compatibel zijn met het systeem.
  • Daarnaast moet je een smartphone hebben met Android 10 of hoger om rechtstreeks van Android Auto gebruik te kunnen maken. Als je Android 9 of lager hebt, moet je de applicatie van Android Auto downloaden in de Play Store.
  • Je smartphone met je auto verbinden, doe je met een USB-kabeltje of draadloos via bluetooth.
Meer
Lees meer...