Angus Cloud (Fez uit ‘Euphoria’) vertelt hoe hij aan litteken op z’n hoofd komt

Wie Euphoria heeft gezien, kent ongetwijfeld het litteken van Fez. De drugdealer heeft op de zijkant van z’n hoofd een groot, zichtbaar litteken. Dat litteken is geen knap staaltje visagie, maar is een overblijfsel van een ongeval uit de jeugd van acteur Angus Cloud (24). Die nu voor het eerst het volledige verhaal uit de doeken heeft gedaan.

Fans speculeren al jaren over het litteken van Angus Cloud, die Fezco speelt in Euphoria. De acteur heeft een groot litteken op de linkerkant van z’n schedel, maar hij vertelde nooit eerder hoe hij daaraan kwam. Tot nu, want in een interview met Variety heeft de 24-jarige acteur nu het verhaal achter het litteken uit de doeken gedaan.

Gebroken schedel

Het incident vond plaats in 2013, toen Cloud dus 15 jaar oud was. De acteur was toen in z’n eentje op pad door de straten van Oakland, waar hij opgroeide. Het was al donker waardoor hij niet doorhad dat er een grote put in de weg was, waar hij recht inviel.

“12 uur later werd ik wakker op de bodem van de put. En ik zat vast. Het lukte me uiteindelijk wel om uit de put te klimmen, maar ik heb er geen idee van hoe lang het duurde. Het was supermoeilijk om uit de put te kruipen want mijn schedel was gebroken.” Doordat de huid van de acteur niet beschadigd was, bloedde hij niet zichtbaar. “De bloedingen waren intern, waardoor het bloed tegen m’n hersenen aandrukte. Maar niemand zou me vinden op de bodem van die put. Dus ik vond mezelf. Of God vond me, hoe je het ook wil noemen.”

Cloud kroop zo, met gebroken vingers, uit de put van minstens 3 meter diep. “Ik voelde geen pijn”, vertelt hij. “Ik was in survival mode.” Toen hij uiteindelijk uit de put geklauterd was, nam hij de bus naar huis. “Mijn moeder dacht dat ik drugs genomen had omdat m’n pupillen verwijd waren. Ik probeerde haar uit te leggen wat er gebeurd was, maar ik kon geen enkele zin afmaken. Daarom zei ik: ‘Ik ga gewoon slapen’.”

Operatie

Maar z’n moeder liet hem niet naar z’n bed gaan. “Gelukkig, want anders was ik gestorven”, gaat Cloud verder. “Ze gaf me wat water en meteen begon ik bloed over te geven. Het was gestoord. M’n mama bracht me vervolgens naar het ziekenhuis en daar hebben ze m’n leven gered.”

“Dat is hoe ik aan het litteken kom. De artsen sneden m’n hoofd open, plaatsten enkele schroeven en een plaat over de plek waar m’n schedel gebroken was. Daarna naaiden ze me weer dicht en dat was dat.” Na de operatie verbleef Cloud nog vijf dagen op intensieve zorgen en enkele dagen op een gewone kamer. “Daarna leek het alsof er niets aan de hand was. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik enkel lichte hersenschade had opgelopen. Het is zelfs zo weinig dat ik het eigenlijk niet de moeite vind om erover te spreken.” Zo weten we dus ook ineens waarom de acteur nooit eerder sprak over de oorsprong van z’n litteken.

Meer
Lees meer...