Animatieserie ‘Mr. Bean’ krijgt nieuw seizoen in 2025

Na de iconische serie Mr. Bean met acteur Rowan Atkinson, kwam er jaren geleden ook een animatieversie van het personage. Enkele jaren geleden liet Atkinson weten dat hij de rol niet meer zou spelen, maar aan de animatiereeks lijkt nog geen einde te komen. In 2025 zouden er namelijk nieuwe afleveringen verschijnen.

Het is ondertussen al meer dan 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van Mr. Bean op televisie verscheen. De serie telde in het totaal slechts 15 afleveringen, maar toch lijkt het voor velen alsof ze met de reeks en het personage zijn opgegroeid. Dat komt waarschijnlijk door de eindeloze herhalingen op de VRT.

Naast de echte serie kwam in 2002 ook de animatieversie van het bekende personage op televisie. Net zoals de originele reeks heette die gewoon Mr. Bean en volgden de kijkers opnieuw de avonturen van het niet al te spraakzame personage en zijn teddybeer Teddy.

Nieuwe afleveringen

In totaal werden er al 130 afleveringen van de animatieserie gemaakt. In tegenstelling tot het origineel maakten de fans in de animatiereeks kennis met enkele nevenpersonages zoals buurvrouw Julia Wicket en haar kat Scrapper. In 2019 kwam er tijdelijk een einde aan de reeks. Maar nu is er toch goed nieuws voor de echte fans, want in 2025 zou die terugkeren.

Ook deze keer zou Rowan Atkinson terugkeren als producer én stem van Mr. Bean. Hoewel de acteur eerder al had laten weten dat hij de rol nooit meer zou spelen, bedoelde hij blijkbaar niet de tekenfilmversie. Het nieuwe seizoen zou dus volgend jaar, 35 jaar na de allereerste live-action aflevering, verschijnen. Het zou gaan om 52 afleveringen.

Meer
Lees meer...