Rowan Atkinson wil Mr. Bean niet meer spelen, maar er komt wel nog een animatiefilm

In tegenstelling tot heel wat fans wereldwijd blijkt acteur Rowan Atkinson allerminst een fan te zijn van het iconische personage Mr. Bean. Hoewel het een van de bekendste rollen is die hij ooit vervulde, is het een rol die de Britse acteur niet graag speelt.

Het was in een uitgebreid interview met het Britse magazine Radio Times dat Rowan Atkinson sprak over het spelen van Mr. Bean. De Britse acteur kroop in 1990 voor het eerst in de rol van de klunzige naïeveling voor de sitcom Mr. Bean. Die zou blijven lopen tot 1995.

Nadien kwamen er met Bean (1997) en Mr. Bean’s Holiday (2007) ook nog twee films uit waarin Atkinson de hoofdrol speelde. Sindsdien duikt Mr. Bean nog af en toe op in reclames of bijvoorbeeld tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Animatiefilm

Als het van Rowan Atkinson afhangt, blijft het daar ook bij. “Ik speel hem niet zo graag. Het gewicht van verantwoordelijkheid is niet prettig. Ik vind het stressvol en vermoeiend, en ik kijk uit naar het einde ervan”, zegt hij.

Toch krijgen we Mr. Bean binnenkort opnieuw te zien. Er is namelijk een animatiefilm in de maak over het personage, in navolging van de animatieserie Mr. Bean waarvan al vijf seizoenen gemaakt zijn. “Het is gemakkelijker voor mij om het personage vocaal uit te voeren dan visueel”, zegt Atkinson over het inspreken van de stem voor die aankomende animatiefilm.

Blackadder

Vreemd genoeg sluit Rowan Atkinson een terugkeer van zijn ander iconische personage dan weer niet uit. Tegen nieuwe afleveringen van Blackadder ziet de Brit namelijk veel minder op.

“Ik hou eigenlijk niet van het proces om iets te maken, met de mogelijke uitzondering van Blackadder. De verantwoordelijkheid voor het grappig maken van die serie ligt namelijk op verschillende schouders lag, niet alleen op de mijne”, zei Atkinson aan Radio Times. “Maar Blackadder vertegenwoordigde de creatieve energie die we allemaal hadden in de jaren ’80. Het zou niet gemakkelijk zijn om die 30 jaar later na te bootsen.”

Een eventuele reboot van Blackadder, waarvan het laatste seizoen uitkwam in 1989, is dus nog niet voor direct. Binnenkort kan je op Netflix wel Rowan Atkinson aan het werk zien in Man vs. Bee.

Meer
Lees meer...