Apple-accounts gehackt door Brit, maar dat blijkt niet waar: “het gaf me een kick om Apple te bedreigen”

Apple MacBook Pro
GettyImages

In het Verenigd Koninkrijk kreeg een Brit die Apple probeerde af te persen een straf. Zo kreeg de man namelijk een voorwaardelijke gevangenisstraf van maar liefst een half jaar. Dat kwam omdat hij ermee dreigde om verschillende iCloud-accounts te resetten.

Een Britse man kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. Dat kwam omdat hij Apple ermee bedreigde om verschillende iCloud-accounts te hacken. Daarnaast moet de 22-jarige man ook een half jaar thuisblijven, zonder zijn woning te verlaten. En hij krijgt een werkstraf van 300 uur.

iTunes-cadeaukaarten

De 22-jarige dreigde ermee om in totaal 319 miljoen iCloud-accounts te hacken om ze te resetten. Alleen als Apple 75.000 dollar in cryptovaluta zou overschrijven, waren de accounts veilig. Als Apple 1.000 iTunes-cadeaukaarten van 100 dollar zou geven, nam hij ook genoegen.

Een week na zijn eerste bedreiging, stuurde hij een video naar Apple waarin hij toonde hoe hij twee verschillende iCloud-accounts hackte. Die video stuurde hij daarnaast ook door naar verschillende media. Op die manier wilde de jongeman meer druk zetten op het techbedrijf.

Een aantal dagen later stelde hij andere eisen. Zo wilde hij meer geld, 100.000 dollar, en hij zei dat hij nu elke account van Apple kon hacken dat hij maar wilde.

Maar meer dan een week na zijn laatste dreigement, kon de man gearresteerd worden door de Britse politie. Uit een verder onderzoek bleek dat de 22-jarige nooit was binnengedrongen in de systemen van Apple.

Geen echte hacker

De accounts die de jonge Brit ‘hackte’ waren ooit al eens gehackt. Die wachtwoorden stonden dus in een database die ergens online stond. Op die manier liet hij enkel uitschijnen dat hij accounts kon hacken.

Tijdens de rechtszaak gaf de Brit onmiddellijk toe dat hij schuldig was. Eerder vertelde hij al aan de politie dat het hem een kick gaf om een groot bedrijf zoals Apple te chanteren. “Als je eenmaal in dat wereldje terechtkomt, dan blijft het escaleren”, vertelde de man. “Dat het ook nog eens illegaal is, maakt het extra interessant. Als je zo’n macht op het internet hebt, dan voel je je al snel beroemd. Iedereen respecteert je ineens.”

Gesponsorde artikelen