Je iPhone krijgt er een pak opslagruimte bij met dit simpele trucje

Als je geen ruimte meer hebt op je iPhone, hoeft dat niet noodzakelijk te betekenen dat je bestanden moet gaan wissen. Op Reddit meldt een gebruiker dat er een trucje bestaat om toch nog een aanzienlijke hoeveelheid opslagruimte vrij te maken. Ruimte die je eigenlijk toch niet gebruikt.

Het geheim zit in iTunes, waar je ook films kunt huren. Maar daarvoor is dus vrije ruimte in je geheugen nodig. Dus besluit de iPhone om geheugen te verwijderen dat je blijkbaar toch niet gebruikt, zo stelt iemand op Reddit:

Reddit

Buzzfeed probeerde de bewering van de surfer uit en ontdekte dat hij gelijk heeft. Ze huurden een lange film via iTunes en kregen uiteraard het bericht dat er niet genoeg ruimte beschikbaar was. Dan moet je naar je instellingen doorklikken en sta je voor een aangename verrassing.

Jawel, de iPhone had de film dan wel niet gedownload, het toestel had 400 MB aan ruimte vrijgemaakt. Herhaal dit proces een paar keer en mogelijk zal je iPhone iedere keer nog wat ruimte vrijgeven. Bij Buzzfeed hadden ze na drie keer al 1,4 GB aan opslagruimte vrijgemaakt zonder dat ze ook maar iets moesten verwijderen. Van waar die opslagruimte komt, weten we niet, maar je kan er maar van profiteren.

De vierde keer was het feest voorbij. Hierna ga je dus echt dingen moeten verwijderen. En die film heb je intussen ook nog niet binnengehaald natuurlijk. Maar misschien toch eens proberen wanneer je toestel bijna vol zit? Het zou moeten lukken vanaf een iPhone 5, oudere modellen zijn niet getest.

EPA
(Bron: Buzzfeed)
Meer
Lees meer...