Apple’s AirPods Pro ruiken naar bosbessen: is dit de verklaring?

Apple AirPods Pro
Apple

Het internet is momenteel in de ban van de nieuwe, draadloze AirPods Pro van Apple. En dat komt niet door de speciale functies van de oortjes, maar omdat ze naar bosbessen zouden ruiken. Dat lees je inderdaad goed, de oortjes zouden een fruitgeurtje hebben.

Steeds meer mensen vinden dat hun nieuwe AirPods Pro naar bosbessen ruiken. Een ietwat rare kronkel in je hoofd zou je denken, maar dat is dus niet helemaal waar. Want de Amerikaanse chemicus, David Gossman, vertelde aan Cult of Mac dat plastic wel degelijk een bepaalde geur heeft.

Bewust geur toevoegen

Aan sommige producten wordt namelijk bewust een geur toegevoegd waardoor het lijkt alsof dat net van de band gerold komt. Die geur geeft de consument namelijk het gevoel dat hij ├ęcht iets nieuws gekocht heeft. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto. Die typische geur herkent i├ędereen.

Een andere mogelijkheid is dat die geur puur toeval is. Dat komt omdat sommige soorten plastic namelijk een bepaalde fruitgeur afgeven. Daardoor lijkt het dus alsof je oortjes besprenkeld zijn met fruitextracten, terwijl je plastic simpelweg zo ruikt. Een reactie van Apple zelf zal er waarschijnlijk niet komen.

Bosbes, ananas of banaan

Volgens Gossman zou de geur van de oortjes van de behuizing komen. Daarin worden namelijk bepaalde esters gebruikt, die ook gebruikt worden bij het maken van parfum. Zo’n ester is een chemische verbinding, die naar fruit kan ruiken. Zo kan je plastic niet alleen naar bosbes, maar ook naar banaan of ananas ruiken. De vraag is natuurlijk of Apple er bewust voor gekozen heeft om die geur toe te voegen, of dat die natuurlijk was.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een Apple-product naar bosbessen ruikt. In 2012 werd het internet ook gek. Want toen rook de nieuwe iPhone schijnbaar naar ananas.

Gesponsorde artikelen