Apple laat Lightning-poort vallen in 2021, volgens analist

Apple Card Payment
Apple

Volgens de laatste geruchten is Apple van plan om de bekende Lightning-poort in 2021 te laten vallen. Dat wil zeggen dat je je iPhone alleen nog maar draadloos zal kunnen opladen. Op die manier wil Apple de draadloze toekomst aankondigen.

De bekende analist Ming-Chi Kuo is er zeker van: de iPhone zal in 2021 niet langer een Lightning-poort hebben. Kuo werkt voor het Taiwanese bedrijf KGI Securities en is één van de meest betrouwbare bronnen wat Apple betreft.

Geen Lightning-poort

Hij gaf laatst een nieuw rapport vrij waarin duidelijk staat dat de iPhone in 2021 geen Lightning-poort meer zal hebben. Maar wat dan wel? Helemaal niets meer, want Apple wil volgens de analist inzetten op een draadloze toekomst.

Dat de Lightning-poort zou verdwijnen zou niet raar zijn. Want voor de nieuwe iPads koos de techgigant ook al voor de nieuwe USB-C technologie, die je ook al kan terugvinden in de laatste generaties MacBooks.

Niet alle nieuwe iPhones zullen draadloos zijn. Want Apple wil enkel de high end toestellen voorzien van draadloos opladen. De goedkopere iPhones, zoals de XR- en SE-modellen, zullen dus wel nog gewoon beschikken over een Lightning-aansluiting.

30-pins-poort

Het is trouwens niet de eerste keer dat Apple iets verandert aan zijn toestellen. Want tot 2012 maakte Apple gebruik van de 30-pins-poort, die je kon terugvinden in elke iPhone van het techbedrijf. Maar sinds 2012 schakelde Apple over op de Lightning-poort. Daardoor ontstond een hoop protest, maar uiteindelijk raakte iedereen gewend aan de nieuwe oplaadpoort.

Daarnaast verwijderde de techgigant in 2017 ook de bekende 3,5mm audiojack om via je oortjes muziek te luisteren. Daardoor kon je enkel nog muziek luisteren via je Lightning-kabel of draadloos. Die stunt kon op veel kritiek rekenen, maar uiteindelijk volgden andere grote smartphonemerken zoals Samsung ook het voorbeeld van Apple op.

Gesponsorde artikelen