Apple kondigt event ‘Scary Fast’ aan: dit mag je verwachten

Apple houdt eind deze maand een nieuw online Apple Event met als ondertitel ‘Scary Fast’. Het wordt de laatste productlaunch van Apple van 2023. Dat event zou volgens de meeste experts gebruikt worden voor de lancering van nieuwe Mac-computers.

Vorige maand lanceerde Apple op een groot live evenement in Cupertino, Californië onder andere de iPhone 15-serie voorstelde. Vorige week was het dan op een klein event tijd voor een goedkopere Apple Pencil-stylus voor de iPad uit, gericht op studenten. En op maandag 30 oktober staat het laatste lanceringsevenement van Apple van dit jaar op de planning.

Mac?

Door de gebruikte afbeelding bij de aankondiging – met het oude Mac-logo – kunnen we afleiden dat Apple van plan is nieuwe Mac-computers voor te stellen. Daarnaast lijkt op veel plaatsen de voorraad MacBook Pro’s momenteel beperkt, iets wat meestal de voorbode is voor de aankondiging van nieuwe modellen.

De titel ‘Scary Fast’ kan dan weer mogelijk verwijzen naar de introductie van de nieuwe M3-chip, die uiteraard een stuk sneller zal zijn dan zijn voorganger.

iPad?

Door deze aankondiging zou Apple afwijken van zijn gebruikelijke launchschema. Meestal is oktober namelijk de maand voor nieuwe iPads. Die zouden echter pas in het voorjaar volgen omdat Apple werkt aan een grondige update van zo goed als al zijn modellen.

Het ‘Scary Fast’-evenement start bij ons om 2 uur ’s nachts in de nacht van 30 op 31 oktober. Het zal online te bekijken zijn.

Meer
Lees meer...