Apple lanceert iPhone 15 Pro: nieuw materiaal, dunnere randen en Action Button

Apple houdt vandaag zijn belangrijkste event van het jaar. Daarbij hoort uiteraard heel wat nieuwe hardware. Op dat vlak werd er uiteraard vooral uitgekeken naar de voorstelling van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max (naast de iPhone 15 en iPhone 15 Plus).

In het nieuws: Op het grote Apple Event in Cupertino, Californië in de Verenigde Staten heeft Apple zijn nieuwste modellen iPhones voorgesteld. Het gaat daarbij onder andere om de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, de twee high-endmodellen van het bedrijf.

Wat is er nieuw?

  • Titanium: De iPhone 15 Pro en 15 Pro Max worden de eerste iPhones ooit die gemaakt zijn uit titanium. Door die innovatie worden de toestellen lichter dan hun voorgangers.
  • Action Button: De tweede grote nieuwigheid is de introductie van een nieuwe knop. Het schakelaartje om je iPhone snel stil te zetten, verdwijnt namelijk na jarenlang deel uitgemaakt te hebben van verschillende versies iPhones. In plaats daarvan komt een zogenaamde Action Button. Die zal standaard werken op dezelfde manier als de vroegere Mute-knop, maar kan ook voor heel wat andere zaken gebruikt worden. Zo kan je helemaal vrij instellen welke ‘actie’ je iPhone moet doen als je op de Action Button klikt. Dat kan gaan over het openen van bepaalde applicaties, het starten van sommige shortcuts of alles wat je maar kan bedenken.
  • Display: De display van de iPhone 15 Pro is 6,1 inch groot, terwijl de display van de 15 Pro Max 6,7 inch groot is. Bovendien zijn de randen rondom het scherm kleiner dan ooit, waardoor het toestel iets compacter is.
  • Camera: De iPhone 15 Pro blijft een 48 MP-camera behouden, maar die komt wel met een grotere sensor voor betere foto’s en video’s. De grootste vernieuwing op dat vlak is voorbehouden voor de Pro Max en bevindt zich op het vlak van de zoom. Het duurste toestel uit de reeks heeft nu namelijk 5x optische zoom.
  • USB-C: Onder druk van de Europese Unie verlaat Apple na jaren zijn Lightning-kabel. Het vervangt die door de verplichte USB-C. Daardoor kan je je oplader nu op al je Apple-toestellen gebruiken.

Meer
Lees meer...