Apple stelt nieuwe iPhone 15 voor op 12 september: Dit mogen we verwachten

Apple heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer het de nieuwe iPhone 15-serie zal voorstellen. Dat gebeurt op dinsdag 12 september tijdens een speciaal event dat zal uitgezonden worden vanuit hun hoofdzetel Apple Park. Het event kreeg als tagline “Wonderlust“.

Waarom is dit belangrijk?

Naar jaarlijkse gewoonte houdt Apple ongeveer halverwege september een groot Apple Event. Omdat het najaarsevent altijd kort voor de start van de eindejaarsaankopen komt, is het het moment voor Apple om zijn belangrijkste producten aan te kondigen. Het wordt dan ook gezien als hun belangrijkste evenement van het jaar. Dit jaar was het opvallend lang wachten op de aankondiging, waardoor de geruchten over eventuele vertragingen steeds luider klonken. Die blijken nu ongegrond.

Wat mogen we verwachten?

  • Het geplande Apple Event gaat door op dinsdag 12 september en start om 19 uur Belgische tijd. Online is de show te volgen via de eventpagina van Apple.
  • Het thema van dit jaar is “Wonderlust”, een soort woordspel met de term “Wanderlust”. Daarbij hoort een gif van het Apple-logo dat bestaat uit een soort wegwaaiende zandkorrels. Zowel de slagzin als het grafisch design verwijzen traditioneel op een cryptische manier naar iets dat Apple zal aankondigen, al is hier niet meteen duidelijk wat dat dan zal zijn.

iPhone 15

  • De belangrijkste aankondiging op 12 september zal uiteraard gaan over de nieuwe iPhone 15-serie. Er zullen vier of mogelijk zelfs vijf modellen worden aangekondigd: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, 15 Pro Max en of 15 Ultra.
  • Bij de ‘goedkoper’ iPhone 15 en 15 Plus worden geen heel grote nieuwigheden verwacht. Het zou vooral gaan over nieuwe chips. Daarnaast wordt ook een upgrade verwacht voor het scherm. De beruchte notch bovenaan voor de frontcamera zou vervangen worden door het kleinere Dynamic Island dat we kennen van de 14 Pro. Ook zijn er geruchten over kleinere randen, al is niet iedereen daarvan overtuigd. Qua kleuren lijkt Apple groen en zelfs roze toe te voegen aan het gamma.
  • In het duurdere segment worden de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max mogelijk aangevuld met de high-end iPhone 15 Ultra. Het lijkt wel sowieso zeker dat al deze modellen fors duurder zullen zijn. De behuizing zou voor het eerst gemaakt worden van titanium in plaats van roestvrij staal, waardoor de toestellen lichter zullen worden.
  • Voor alle modellen uit de iPhone 15-reeks geldt dat Apple meer dan waarschijnlijk overschakelt van Lightning-opladers naar USB-C. De Europese Unie verplicht het bedrijf daar namelijk vanaf volgend jaar sowieso toe.

Apple Watch Serie 9: ook de Apple Watch krijgt een nieuwe versie, al moeten hier helemaal geen grote vernieuwingen verwacht worden. Apple zou dat namelijk opsparen voor 2024 of 2025 wanneer de Apple Watch X een nieuw tijdperk moet inluiden.

iPad: Het septemberevent van Apple is ook altijd het moment om nieuw modellen van de iPad, iPad Pro en/of iPad Mini aan te kondigen. Hierover zijn echter nog niet veel geruchten, waardoor het afwachten is.

Mogelijk komt er ook nog nieuws op het vlak van de Mac, al houdt Apple dat ook vaak voor een speciaal oktoberevent. Dat was in 2022 niet het geval, maar wel in de twee jaren daarvoor.

Meer
Lees meer...