Loopt de release van de iPhone 15 vertraging op?

De kans bestaat dat de iPhone 15-serie dit jaar in oktober in plaats van in september, zoals gebruikelijk is, zal aangekondigd worden. Die vertraging zou er komen omdat er problemen zijn bij de productie ervan.

In het nieuws: Het gerucht over een mogelijke vertraging van de release van de iPhone 15-modellen komt van Wamsi Mohan, Global Research analist van Bank of America, via Barrons. Bij een voorspelling van de koersdoelen van Apple meldde hij dat de lancering van de iPhone 15-reeks “een paar weken zal worden uitgesteld”.

  • Het gerucht wordt als betrouwbaar gezien omdat Mohan in 2020 de eerste was die voorspelde dat de iPhone 12-reeks pas in oktober zou aangekondigd worden. Door de gevolgen van de coronacrisis op de toeleveringsketen bleek dat uiteindelijk echt het geval te zijn.

Wat wil dat zeggen?

  • Het is geen geheim dat de techindustrie nog steeds met de gevolgen van de coronacrisis af te rekenen krijgt. Zo is er onder andere nog altijd een groot tekort aan chips. Mohan is dan ook niet de eerste die via insiders vernam dat Apple productieproblemen heeft.
  • Meer twijfel is er over de gevolgen daarvan. Apple kan die productieproblemen namelijk ook aanpakken zonder de aankondiging van de iPhone 15-modellen uit te stellen. In dat geval volgt de effectieve release pas enkele weken na de voorstelling. Het bedrijf deed dat in het verleden al enkele keren met bepaalde modellen zoals vorig jaar de iPhone 14 Plus. Een andere mogelijkheid is dat er de eerste weken na de release veel schaarste is waardoor de nieuwe modellen moeilijk te verkrijgen zijn. Zo creëert Apple ook een extra hype rond zijn nieuwe producten.
Meer
Lees meer...