Apple werkt aan grondig nieuw design voor Apple Watch, al zal dat nog even op zich laten wachten

Voor het eerst in zo’n vijf jaar is er sprake van een grote aanpassing aan het design van de Apple Watch. Het bedrijf zou voor het 10-jarig jubileum werken aan een Watch X met een volledig nieuw ontwerp. De release daarvan is wel maar voor 2024 of 2025.

In het nieuws: Het is de doorgaans goed geïnformeerde journalist Mark Gurman van Bloomberg die in zijn wekelijkse nieuwsbrief met enkele geruchten komt over de Apple Watch. Hij meldt namelijk dat Apple plannen heeft om met de Watch X een volledig nieuw design van zijn smartwatch op de markt te brengen.

Maar eerst …

  • In september 2023 – samen met de launch van iPhone 15-serie – krijgen we eerst nog de Apple Watch Series 9. Die zal, in vergelijking met de voorloper, enkel een snellere processor hebben en in enkele nieuwe kleuren uitkomen.
  • Daarmee gaat Apple verder op zijn elan van de laatste jaren om slecht beperkte nieuwigheden door te voeren bij de jaarlijkse nieuwe versie van de Apple Watch. Afgezien van het Ultra-model dat vorig jaar aan de productlijn is toegevoegd, is het design van de Apple Watch al sinds de Series 4 in 2018 zo goed als hetzelfde.

Apple Watch X:

  • Voor het tienjarig bestaan van de Apple Watch lijkt er eindelijk een nieuw design op komst. Die Watch X zal er wel pas komen in 2024 of 2025. Wanneer precies is nog niet duidelijk omdat Apple zijn smartwatch in 2014 voorstelde, maar pas in 2015 uitbracht.
  • De grootste aanpassing zou gebeuren op het vlak van de bandjes. Apple gebruikt daarbij al jaren hetzelfde systeem waarbij de bandjes gelockt kunnen worden aan de zijkant van het chassis. Op die manier kunnen nieuwe en oude bandjes aan alle toestellen vastgeklikt worden. Het nadeel is dat het systeem relatief veel plaats inneemt, waardoor er minder plaats overblijft voor andere componenten, zoals een grotere batterij. Om die reden wil Apple een nieuw systeem met magneten introduceren.
  • Daarnaast zou het uurwerk zelf dunner worden, worden de huidige OLED-displays vervangen door MicroLED-displays die helderder zijn en betere kleuren hebben en wil Apple een technologie introduceren om je bloeddruk te meten.
Meer
Lees meer...