Apple Watch 8 zal mogelijk kunnen detecteren of je koorts hebt

De aankomende Apple Watch Series 8 zou volgens de laatste geruchten een sensor bevatten die je lichaamstemperatuur meet. Zo zou het apparaat kunnen vaststellen of je koorts hebt of niet.

In het nieuws: Uit een rapport van Mark Gurman, Apple-expert van de website Bloomberg, blijkt dat Apple op dit moment een nieuwe functie test voor de Apple Watch. Het gaat om een sensor die je lichaamstemperatuur meet. Met dit nieuws bevestigt Gurman eerdere geruchten van onder andere de bekende analist Ming-Chi Kuo.

Wat houdt de nieuwe sensor precies in?

  • De lichaamstemperatuursensor zou niet je exacte temperatuur meten, maar enkel een eventuele piek vaststellen. In dit geval zal de Apple Watch aanraden om je vermoedelijke koorts te controleren met een thermometer of een dokter te raadplegen.
  • Mogelijk zal de nieuwe sensor ook kunnen gebruikt worden door personen die zwanger willen worden. Verschillen in je lichaamstemperatuur kunnen namelijk een indicatie zijn over wanneer iemand meer kans heeft om zwanger te raken. Het kan zo ook een indicatie zijn om te voorspellen wanneer iemand zal menstrueren.

Wanneer en waar mogen we de nieuwe sensor verwachten?

  • De eerste keer dat de geruchten over een lichaamstemperatuursensor voor de Apple Watch opdoken, dateren al van enige tijd geleden. Toen werd er gedacht dat de nieuwe functie toegevoegd zou worden aan de Series 7. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.
  • De meeste bronnen zijn het er nu wel over eens dat de nieuwe sensor dit najaar gelanceerd zal worden samen met de Apple Watch Series 8. Het bedrijf zou nu nog bezig zijn met de laatste testen van zijn nieuwe lichaamstemperatuursensor, maar die zouden geen problemen mogen opleveren.
  • Andere verwachte nieuwigheden op gezondheidsvlak, zoals het meten van je bloedsuikerspiegel, zouden dan weer pas ten vroegste volgend jaar beschikbaar zijn.
  • Volgens Gurman zal de nieuwe sensor wel enkel aanwezig zijn op de duurdere Apple Watch Series 8 en de robuuste sportversie daarvan. Beide modellen worden dit najaar verwacht. De goedkopere Apple Watch SE 2 zou niet over de sensor beschikken.

Meer
Lees meer...