Apple Watch Pro: Dit weten we al van het duurdere model dat binnenkort gelanceerd wordt

Het lijkt er steeds meer op dat Apple dit najaar een soort Pro-model van zijn Apple Watch zal lanceren. De precieze naam van deze nieuwe smartwatch is nog niet bekend, maar heel wat andere details zijn wel al uitgelekt. We zetten ze voor jou op een rij.

In het nieuws: Mark Gurman, Apple-expert van de website Bloomberg, bevestigt in zijn wekelijkse nieuwsbrief eerdere geruchten over een soort Apple Watch Pro die dit najaar zou gelanceerd worden.

 • Het idee van zo’n Pro-versie past alvast bij de filosofie het bedrijf. In het verleden kwam Apple altijd na enige tijd met een duurdere versie van het basismodel van al zijn hardware op de markt. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan de MacBook Pro, iPad Pro, iPhone Pro en AirPods Pro.
 • Naast de naam Apple Watch Pro duiken in verschillende geruchten en rapporten ook andere namen op, zoals Apple Watch Extreme, Apple Watch Max en Apple Watch Explorer Edition. Binnen het bedrijf heeft het toestel op dit moment de codenaam N199. Veel kunnen we daaruit dus niet afleiden.

Wat mogen we verwachten van de Apple Watch Pro?

 • De reden dat namen als ‘Extreme’ en ‘Explorer’ opduiken in de geruchten is omdat deze nieuwe Apple Watch zou mikken op mensen die doen aan extreme sporten. Ook gebruikers met werk dat niet geschikt is voor het dragen van een delicate gewone Apple Watch zouden het doelpubliek zijn.
  • Apple wil op die manier een markt aansnijden waar het op dit moment nog niet sterk in is met zijn smartwatches. De high-end watches van Garmin domineren namelijk dat segment van de extreme sporters.
  • De Apple Watch Pro zal na zijn lancering op alle vlakken de beste smartwatch van Apple op de markt zijn. Daardoor zal het toestel vermoedelijk ook bij gewone Apple-gebruikers, die graag het nieuwste van het nieuwste hebben, in de smaak vallen.
 • De Apple Watch Pro zal dus in de eerste plaats duurzamer zijn en beter bestand zijn tegen breuken.
  • Om dat laatste mogelijk te maken zal het toestel wel iets groter zijn dan de Apple Watches die nu op de markt zijn. De behuizing wordt namelijk zwaarder en robuuster. Vermoedelijk kiest Apple voor zijn Pro-versie dan ook niet voor aluminium of roestvrij staal, maar wel voor titanium.
 • Ook de batterijduur van dit nieuwe toptoestel zou een upgrade krijgen en wel op twee vlakken.
  • Ten eerste komt er gewoon een grotere batterij in, waardoor een accuduur sowieso verlengd wordt.
  • Daarnaast zijn er sinds april al geruchten dat Apple werkt aan een soort uitbreiding van de Power Reserve-modus voor de Apple Watch. Die functie bestaat nu al, maar is zo goed als nutteloos. Als je ze aanzet, kan je namelijk enkel nog het uur aflezen van je Apple Watch en er niets anders meer mee doen.
   • De nieuwe Low Power-modus zou die nutteloze functie moeten vervangen. Hiermee blijven op je horloge bepaalde cruciale functies werken, maar verbruik je toch heel wat minder batterij. Ideaal dus voor wie niet altijd de mogelijkheid heeft om zijn Apple Watch regelmatig op te laden. Ook hiervoor heeft Apple duidelijk gekeken naar een van de sterkste verkoopsargumenten van de Garmin Watches.
 • Tot slot krijgt de Apple Watch Pro enkele nieuwe sensoren die waarschijnlijk vooral interessant zijn voor sporters. Welke dat precies zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Sowieso deden er het voorbije jaar al heel wat geruchten de ronde over nieuwe gezondheidsfeatures bij de volgende generatie Apple Watches.
 • Apple-analist Gurman waagt zich in zijn nieuwsbrief ook een gok over de te verwachten prijs van deze Apple Watch Pro. Hij schat dat het toestel zal uitkomen op een adviesprijs tussen de 900 en 999 euro. Om dat precies te weten, zullen we moeten wachten tot dit najaar, wanneer Apple meer dan waarschijnlijk zijn high-end smartwatch voorstelt.

Meer
Lees meer...