Apple lanceert iPhone 15: nieuwe kleuren, betere camera en helderder scherm

Apple houdt vandaag zijn belangrijkste event van het jaar. Daarbij hoort uiteraard heel wat nieuwe hardware. Op dat vlak werd er uiteraard vooral uitgekeken naar de voorstelling van de iPhone 15 en iPhone 15 Plus.

In het nieuws: Op het grote Apple Event in Cupertino, Californië in de Verenigde Staten heeft Apple zijn nieuwste modellen iPhones voorgesteld. Het gaat daarbij onder andere om de iPhone 15 en iPhone 15 Plus, de twee basismodellen van het bedrijf.

Wat is er nieuw?

  • Dynamic Island: dit is de naam van het donkere vlak bovenaan je scherm waarin onder andere de frontcamera zit verwerkt. Apple introduceerde daar vorig jaar bij de iPhone 14 Pro zijn Dynamic Island, dat subtieler is dan de zeer aanwezige notch op andere iPhones.
  • Display: de display van de iPhone 15 is 6,1 inch groot, terwijl de display van de 15 Plus 6,7 inch groot is.
  • Kleuren: zoals eerder al voorspeld, krijgt de iPhone 15-serie enkele nieuwe kleuren. Het gaat om een collectie aan egale matte kleuren: zwart, wit, groen, geel en roze.
  • Camera: Beide modellen krijgen een 14 MP-camera.
  • Scherm: Net als bij de Apple Watch Series 9 gaat Apple ook hier voor een veel helderder scherm, tot zelfs 2.000 nits in zonlicht.
  • USB-C: Onder druk van de Europese Unie verlaat Apple na jaren zijn Lightning-kabel. Het vervangt die door de verplichte USB-C. Daardoor kan je je oplader nu op al je Apple-toestellen gebruiken.
Meer
Lees meer...