Apple lanceert Watch Series 9 met opvallende nieuwigheid

Apple houdt vandaag zijn belangrijkste event van het jaar. Daarbij hoort uiteraard heel wat nieuwe hardware. Een van de interessantste daarvan is ongetwijfeld hun nieuwste smartwatch, de Apple Watch Series 9.

In het nieuws: Op het grote Apple Event in Cupertino, Californië in de Verenigde Staten heeft Apple zijn nieuwste Apple Watch voorgesteld. Het gaat om de Watch Series 9.

Wat is er nieuw?

  • De belangrijkste vernieuwing in vergelijking met de Apple Watch Series 8 is een nieuwe S9-processor. Die is maar liefst 30 procent sneller. Bovendien kunnen Siri-verzoeken – bijvoorbeeld over Gezondheid – nu het toestel zelf worden verwerkt. Een vernieuwde chip zorgt er ook voor dat de locatiebepaling veel nauwkeurig is, iets wat handig is bij ‘Find My’.
  • Ook op het vlak van het scherm is een grote verbetering doorgevoerd. De Watch Series 9 is namelijk dubbel zo helder als de Series 8.
  • De meest opvallende nieuwigheid is ongetwijfeld de introductie van ‘Double Tap’. Dat kan je activeren door twee keer snel met je wijsvinger en duim op elkaar te tikken. Op die manier kan je allerhande zaken activeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beantwoorden van telefoongesprekken, je alarm snoozen, muziek starten en pauzeren, een foto nemen op je iPhone en nog veel meer.
  • De Apple Watch Series 9 krijgt met roze aluminium ook een nieuwe kleur. Daarnaast is het toestel in aluminium ook verkrijgbaar in starlight, silver, midnight en product red. De roestvrij stalen versie is dan weer beschikbaar in goud, zilver en graphite.
  • Deze Apple Watch Series 9 is het eerste toestel ooit van Apple dat volledig klimaatneutraal is. Dat doet het bedrijf onder andere door geen leren bandjes meer te maken en de zeldzame metalen uit de batterij te recycleren.

Meer
Lees meer...