Apple Music lanceert karaokefunctie

Binnenkort heb je geen karaokevideo’s van YouTube meer nodig. Apple Music lanceert namelijk een nieuwe functie waarmee je karaoke kan zingen. En daarbij kan je de originele muziek zelfs dempen. De functie zou deze maand nog beschikbaar zijn.

Apple Music heeft er binnenkort een functie bij. En deze keer kan die zeker van pas komen tijdens de feestjes met je vrienden of wanneer je even wil losgaan als er niemand thuis is. Met Apple Music Sing kan je namelijk binnen de app al je verschillende muziek in ‘karaokemodus’ beluisteren. Dat laat Apple weten in een statement.

Apple Music Sing

Wie van zingen houdt, geeft zijn Apple Music-app eind deze maand best een update. De streamingdienst is namelijk van plan om Apple Music Sing te lanceren. Daarbij kan je al je favoriete muziek in ‘karaokemodus’ beluisteren. Dat betekent dat je de songtekst in real time te zien krijgt en ook het geluid van de gezongen tekst kan aanpassen zodat je zelf luider kan meezingen.

“We weten al dat onze gebruikers ervan houden om hun favoriete songs mee te volgen aan de hand van de songteksten, dus we wilden hen een extra dimensie geven”, vertelt Oliver Schusser, verantwoordelijke van Apple Music. “Door hen deze nieuwe functie te geven zorgen we voor meer engagement en ik ben er zeker van dat onze luisteraars het fijn gaan vinden.”

De nieuwe functie zal ook een duet view hebben zodat je met twee tegelijk kan zingen en daarnaast zal Apple Music je ook voorzien van playlists waaruit je muziek kan kiezen. De karaokemodus zal dus niet meteen beschikbaar zijn bij elk lied. Met die nieuwe functie volgt Apple Music het voorbeeld van Spotify, dat eerder dit jaar al een soortgelijke extensie lanceerde.

Meer
Lees meer...