Spotify lanceert functie voor karaoke: Dit is hoe het werkt

Binnenkort heb je geen karaokevideo’s van YouTube meer nodig. Spotify heeft namelijk een nieuwe functie waarmee je karaoke kan zingen. Én de muziekapp volgt zelfs je gezang en geeft er een score op. Dit is hoe het werkt.

Spotify heeft er een functie bij. En deze keer kan die zeker van pas komen tijdens de feestjes met je vrienden of wanneer je even wil losgaan als er niemand thuis is. De ‘Sing’-functie zorgt ervoor dat je via de app je favoriete liedjes kan meezingen in karaokemodus. Maar dat is niet alles, want Spotify geeft je er ook punten op.

Sing

Wie van zingen houdt, geeft zijn Spotify-app best een update. De streamingdienst heeft er namelijk een functie bij waarmee je gratis mee kan zingen met je favoriete artiest. Eerder kwam Spotify al met een functie die de lyrics van een aantal songs weergaf, maar nu komt er dus een nog uitgebreidere optie.

De Sing-optie is gemakkelijk te vinden. Al moet je wel eerst de app updaten naar de meest recente versie. Als je dat hebt gedaan, moet je gewoon een lied selecteren dat je graag zou zingen. Als je dan naar beneden scrolt, dan verschijnen de lyrics. Ergens daaronder staat de optie ‘Sing’, waarmee je de karaoke start.

En die karaokefunctie doet ons alvast denken aan Singstar. De app geeft je namelijk een score, waardoor je maar beter je best doet tijdens het zingen. Op die manier kan je het ook opnemen tegen vrienden en familie tijdens feestjes.

Dit is hoe de karaokefunctie eruitziet:

Meer
Lees meer...