Spotify lanceert speciale site voor fans van BTS

BTS viert binnenkort z’n negende verjaardag en dat kan niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan, zo dachten ze bij Spotify. De muziekstreamingdienst lanceerde daarom een speciale “microwebsite” voor fans van BTS waarop fans hun favoriete nummers kunnen kiezen en extra content van de groep kunnen vinden.

Op vrijdag 10 juni verschijnt ‘Proof’, het anthology album van BTS. Daarop verzamelt de groep z’n beste nummers van de afgelopen negen jaar. Daarnaast staan er ook drie gloednieuwe songs op het album én zullen we er nooit eerder uitgebrachte demo’s op kunnen vinden.

#SpotifyPurpleU

Spotify lanceerde wat zij omschrijven als een “microsite”. De site kreeg de naam #SpotifyPurpleU wat een verwijzing is naar “I purple you” de term die V van BTS uitvond om aan te tonen dat je oneindig veel van iemand houdt. Op de website kan je ontdekken welke nummers van BTS jij het meest hebt geluisterd. Daarnaast kan je ook aangeven wat je eerste “eerste liefde” van BTS was, je nieuwste obsessie en je absolute favoriet van de groep. Als je dat allemaal gedaan hebt, krijg je een overzicht dat je makkelijk kan delen.

In de afspeellijst ‘This Is BTS’ op Spotify kan je nu ook korte filmpjes vinden van BTS. Daarin leggen Jimin, SUGA, j-hope, Jung Kook, V, Jin en RM uit wat bepaalde nummers voor hen betekenen en delen ze ook enkele anekdotes uit hun geschiedenis. BTS en Spotify zullen ook samen een kortfilm uitbrengen. Daarin zullen ze terugblikken op de verschillende era’s van BTS, van hun debuut in 2013 tot en met ‘Proof’ in 2022. De teaser voor de film verschijnt op zaterdag 4 juni, de film zelf op donderdag 9 juni.

Spotify-records

Spotify lijst voor de gelegenheid ook nog eens de opvallendste cijfers van BTS op. Zo werden de nummers van BTS in totaal al meer dan 25,8 miljard keer beluisterd via Spotify en telt de groep 35 tot 50 miljoen maandelijkse luisteraars. Uit Spotify Wrapped bleek ook al dat BTS wereldwijd de op twee na meest beluisterde artiest uit 2021 was.

Daarnaast was BTS de eerste Aziatische artiest die het schopte tot de Spotify Billions Club, van nummers met meer dan een miljard streams. BTS deed dat met de megahit Dynamite. De afspeellijst ‘This Is BTS’ ook de meest gevolgde ‘This Is …’-afspeellijst van Spotify. Maar ook in de afspeellijsten gemaakt door Spotify-gebruikers is BTS populair. Zo is in meer dan 78 miljoen afspeellijsten op Spotify minstens één nummer van BTS te vinden.

Meer interessante cijfers vind je in dit overzicht van Spotify:

Spotify

Fan van K-pop? Vul dan hier onze enquête in en geef jouw mening over het genre en de berichtgeving erover.

Meer
Lees meer...