BTS breekt record met radioshow op Apple Music

De Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft een nieuw record te pakken. Zaterdag ging de eerste aflevering van hun eigen radioshow op Apple Music in première. En die werd meteen een groot succes. Want BTS heeft al meteen de grootste show van het jaar te pakken.

Op vrijdag 10 juni verschijnt het anthology album van BTS, ‘Proof’. Daarop staan de grootste hits van de groep uit hun carrière van negen jaar, hun persoonlijke favorieten, nooit eerder gehoorde demo’s én ook drie gloednieuwe nummers. In hun eigen radioshow op Apple Music 1 blikken de zeven leden van BTS terug op hun muziek uit de afgelopen jaren.

BTS Radio

BTS Radio bestaat uit drie afleveringen waarvan de eerste dit weekend in première ging. In die eerste aflevering blikten de leden van BTS terug op hun favoriete nummers aan het begin van hun carrière. Elk van de leden koos twee nummers die tijdens de show ook gespeeld werden.

Ze legden vervolgens zelf uit waarom ze voor een bepaald nummer kozen. Dat deden ze in het Engels én in het Koreaans. Maar die taalbarrière zorgde er niet voor dat de show minder luisteraars had, integendeel. De show werd al meteen een recordaantal keer beluisterd. Zo liet Apple Music al weten dat geen enkele show dit jaar meer beluisterd werd dan die van BTS. En da’s opmerkelijk voor een show die nog maar pas online staat.

Op zaterdag 4 juni verschijnt het tweede deel van BTS Radio. Het derde en laatste deel staat gepland voor zaterdag 11 juni. Dat is een dag na de release van ‘Proof’, dus zal die show wellicht gewijd zijn aan het anthology album.

Meer
Lees meer...