BTS lost volledige tracklist voor ‘Proof’: bekendste nummers, favoriete solo’s en units en nooit eerder gehoorde demo’s

Op vrijdag 10 juni 2022 verschijnt het anthology album ‘Proof’ van BTS. Het wordt een album waarop je verschillende bekende hits zal aantreffen, maar ook drie gloednieuwe songs. Daarnaast zijn er nog twee nummers die nooit eerder gedeeld werden en heel wat demoversies van singles.

Proof’, het anthology album van BTS, zal bestaan uit drie cd’s. Elke cd zal daarbij een ander soort nummers van de groep behandelen. Daarbij krijgen we heel wat oud werk opnieuw te horen, maar er zijn ook heel wat songs die we voor het eerst horen.

CD 1: Comebacks

De eerste cd bestaat uit nummers die we allemaal heel goed kennen. Het gaat namelijk om de verzameling van alle comebacks van BTS. Enkel het eerste en het laatste nummer op de eerste cd stonden nog nooit eerder op een album. Het gaat om het nummer Born Singer dat BTS uitbracht in juli 2013, één maand na hun debuut. Born Singer is eigenlijk een herwerking van het nummer Born Sinner van J.Cole. De rapverzen in het nummer werden geschreven door RM, SUGA en j-hope zelf en behandelen de moeilijke momenten die de groep kende aan het begin van z’n carrière.

Na Born Singer volgen alle comebacks van BTS in chronologische volgorde. Van hun debuut No More Dream tot hun meest recente hit Butter. Het tweede nieuwe nummer op de eerste cd staat op het einde. Het gaat om Yet To Come (The Most Beautiful Moment), een van de drie gloednieuwe nummers op ‘Proof’.

CD 2: Solonummers en unitsongs

De tweede cd van ‘Proof’ bevat solonummers en unit songs. Daarbij valt het op dat de cd is ingedeeld in de volgorde van de fanchant. Daardoor kunnen we er dus van uitgaan dat de zeven leden zelf hun favoriete solonummer en hun favoriete unit song kozen. RM ging zo voor zijn solo Intro: Persona en de unit Stay, met Jung Kook en Jin. Jin koos voor zijn solo Moon en de unit Jamais Vu, met Jung Kook en j-hope. SUGA koos zijn solo Trivia: Seesaw en het unitnummer BTS Cypher PT. 3: Killer van de rapline (RM, SUGA en j-hope) met Supreme Boi. J-hope ging voor Outro: Ego als zijn favoriete solo en Outro: Her als unit nummer, opnieuw van de rapline. Jimin koos voor Filter en Friends, het duet met V over hun vriendschap. V koos op zijn beurt voor zijn solo Singularity en 00.00 (Zero ‘o Clock) van de vocal line (Jin, Jimin, V en Jung Kook). Jung Kook tot slot ging voor Euphoria als solo en 보조개 (Dimple) van de vocal line als unit.

Ook deze cd bevat één gloednieuw nummer. Het gaat om het nummer 달려라 방탄, dat Run BTS betekent. Wie BTS kent, weet uiteraard dat dat ook de naam is van hun realityshow. Die staat momenteel on hold, maar krijgt met het nummer dus mogelijk een officiële introsong.

CD 3: Demo’s en speciale songs

De derde cd is de meest bijzondere van de drie. Deze cd zal niet beschikbaar zijn op streamingdiensten als Spotify en iTunes, maar enkel op de fysieke cd. Het gaat om 14 versies van nummers die nooit eerder werden uitgebracht.

Het gaat zo om demoversies van bekende groeps- en solonummers, maar ook de iconische versie van Tony Montana van Agust D (het soloproject van SUGA) met Jimin. Daarnaast is ook de a-capellaversie van Still With You van Jung Kook te vinden op het album, net als twee nummers die eerder de cd’s nog niet haalden. Ook deze cd wordt afgesloten met een gloednieuw nummer. Dat kreeg de naam For Youth en zal in tegenstelling tot de andere nummers op cd 3 wél digitaal te vinden zijn.

Dit is de volledig tracklist van de drie cd’s met de Engelse titels:

Cd 1

 1. Born Singer
 2. No More Dream
 3. N.O
 4. Boy in Luv
 5. Danger
 6. I NEED U
 7. RUN
 8. Burning Up (FIRE)
 9. Blood Sweat & Tears
 10. Spring Day
 11. DNA
 12. FAKE LOVE
 13. IDOL
 14. Boy With Luv (Feat. Halsey)
 15. ON
 16. Dynamite
 17. Life Goes On
 18. Butter
 19. Yet to Come (The Most Beautiful Moment)

Cd 2

 1. Run BTS
 2. Intro : Persona
 3. Stay
 4. Moon
 5. Jamais Vu
 6. Trivia 轉 : Seesaw
 7. BTS Cypher PT.3 : KILLER (Feat. Supreme Boi)
 8. Outro : Ego
 9. Her
 10. Filter
 11. Friends
 12. Singularity
 13. 00:00 (Zero O’Clock)
 14. Euphoria
 15. Dimple

Cd 3

 1. Jump (Demo Ver.)
 2. Young Love
 3. Boy in Luv (Demo Ver.)
 4. Quotation Mark
 5. I NEED U (Demo Ver.)
 6. Boyz With Fun (Demo Ver.)
 7. Tony Montana (with Jimin)
 8. Young Forever (RM Demo Ver.)
 9. Spring Day (V Demo Ver)
 10. DNA (j-hope Demo Ver.)
 11. Epiphany (Jin Demo Ver.)
 12. Seesaw (Demo Ver.)
 13. Still With You (A cappella)
 14. For Youth
Meer
Lees meer...