BTS maakt naam nieuw album bekend: ‘Proof’

We wisten al een tijdje dat de Zuid-Koreaanse boyband BTS op vrijdag 10 juni met een nieuw album komt. En nu heeft de groep de naam van dat nieuwe album gelost en krijgen we ook al wat meer informatie over wat we mogen verwachten.

BTS heeft vandaag de naam van hun nieuwe album aangekondigd. Dat deed het met een livestream op hun YouTubeaccount waarbij we ook al meteen wat meer te weten kwamen over de inhoud.

‘Proof’

Na het laatste concert van BTS in Las Vegas verscheen op de schermen van Allegiant Stadium een filmpje waarin de verschillende albums van BTS aan bod kwamen. Op het einde verschenen toen de woorden ‘We Are Bulletproof’ en de datum 10 juni 2022. Meteen daarna kwamen we te weten dat het ging om de aankondiging van een nieuw album dat toen nog geen naam kreeg.

Vandaag verscheen er dan een mysterieuze video op het YouTubeaccount van BTS, BANGTANTV. Daarin kregen we opnieuw alle voorgaande albums van BTS te zien. Op het einde werd er afgeteld vanaf 10, waarna het woord ‘Proof’ verscheen. Dat wordt dus de naam van het nieuwe album en dat wordt een speciaal album.

Verzamelalbum

‘Proof’ wordt een album waarop BTS terugblikt op de afgelopen negen jaar. Op 12 juni 2013 verscheen ‘2 cool 4 skool’, het eerste album van de groep. Bij de release van ‘Proof’ zal dat dus bijna dag op dag negen jaar geleden zijn. Het album zal bestaan uit drie cd’s, waarop drie gloednieuwe nummers te vinden zullen zijn, maar ook oud werk van de groep. Samen zullen die “de gedachten en ideeën van de leden over het verleden, het heden en de toekomst” omvatten.

Vanaf vannacht, 4 uur Belgische tijd, kan je het album al pre-orderen via Weverse Shop, de online store van BTS. Het album zal vervolgens verschijnen op vrijdag 10 juni 2022.

Bekijk hier de aankondiging van ‘Proof’:

Meer
Lees meer...