BTS kondigt eerste album in meer dan anderhalf jaar aan

De Koreaanse boyband BTS komt in juni met een nieuw album. Het is al van november 2020 geleden dat er nog een volledig album van de groep verscheen. In tussentijd had het wel hits met Butter en Permission To Dance.

Dit weekend en afgelopen weekend stond de Zuid-Koreaanse boyband BTS met hun ‘Permission To Dance’-tour in Las Vegas. Na afloop van hun laatste nummer verscheen er een video op de schermen.

We Are Bulletproof

Op het einde van hun vierde en laatste concert in Las Vegas verscheen, net nadat BTS van het podium was, een video op de grote schermen in het Allegiant Stadium. Daarop waren beelden te zien van de eerste tot de laatste comeback. Op het einde van die reeks fragmenten verscheen de boodschap “We Are Bulletproof” en de datum 10 juni 2022.

“We Are Bulletproof” is geen willekeurige zin, maar een rode draad doorheen de carrière van BTS. De groep heet in het Koreaans voluit 방탄소년단. Dat laat zich vertalen naar bulletproof boyscouts. BTS maakte z’n debuut ook met het nummer We Are Bulletproof Pt. 2. Op het album ‘MAP OF THE SOUL: 7’, dat in februari 2020 verscheen staat ook het nummer We are Bulletproof: the Eternal, waarin de groep zingt over hoe moeilijk hun eerste jaren waren en hoeveel ze daarbij aan hun fans hadden. Dit nummer wordt in het aankondigingsfilmpje van het nieuwe album ook gesampled in de achtergrond.

Of We Are Bulletproof ook echt de naam wordt van het nieuwe album, of de titelsong ervan, is voorlopig nog niet duidelijk. Het enige wat we met zekerheid weten is dat er na meer dan anderhalf jaar een nieuw tijdperk is aangebroken voor BTS en wij zijn alvast razend benieuwd.

Bekijk hier het filmpje waarmee BTS het nieuwe album aankondigde:

Meer
Lees meer...