BTS gaat dinsdag naar Amerikaans president Joe Biden om te praten over racisme tegen Aziaten

De Zuid-Koreaanse boyband BTS zal dinsdag een bezoek brengen aan de Amerikaanse president Joe Biden. Ze zullen daar praten over racisme tegenover Aziaten als onderdeel van de AANHPI Heritage Month.

De Zuid-Koreaanse boyband BTS komt vrijdag 10 juni met hun anthology album ’Proof’. Maar ook in de aanloop naar de release heeft de groep een goed gevulde agenda. Zo zullen ze binnenkort naar de Verenigde Staten vliegen om een bezoek te brengen aan de Amerikaanse president Joe Biden.

BTS bij Biden

De zevenkoppige groep zal niet zomaar op de koffie gaan bij Biden. In de officiële aankondiging van het Witte Huis wordt duidelijk dat het bezoek deel uitmaakt van de AANHPI Heritage Month. AANHPI staat voor Asian American and Native Hawaiian/Pacific Islander en gaat dus om de vertegenwoordiging van Aziatische Amerikanen, Hawaïanen en inwoners van de Pacifische eilanden. Elk jaar vindt die plaats in mei in de Verenigde Staten. BTS zal dus ik gesprek gaan met Joe Biden op de laatste dag van die bijzondere maand.

In de aankondiging staat dat BTS en Biden het ook zullen hebben over gevallen van geweld tegen Aziaten. Toen er naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus verschillende gevallen van geweld tegenover leden van de Aziatische gemeenschap in de Verenigde Staten plaatsvonden, was BTS een van de grootste namen die zich publiek uitsprak. Daarbij spraken ze ook over hun eigen ervaringen als Aziatische artiest die bekend is over de hele wereld.

Tot slot staat in de officiële aankondiging ook te lezen dat BTS en Biden het zullen hebben over “het belang van diversiteit en inclusiviteit” en het platform van BTS als ambassadeur van de jeugd, die een boodschap van hoop en positiviteit verspreid over de wereld.”

Meer
Lees meer...