Apple Music deelt meest gespeelde songs van 2022: Justin Bieber op 1

Op de meeste eindejaarslijstjes is het nog even wachten, maar Apple Music deelt er toch alvast eentje. De muziekstreamingdienst liet namelijk al de Top 100 van 2022 op de wereld los. En in die lijst pronken Justin Bieber en The Kid LAROI bovenaan.

Welke artiesten en welke songs konden in 2022 op de meeste luisteraars rekenen? Daar heeft Apple Music alvast een antwoord op. De muziekstreamingdienst van Apple deelde de lijst van 100 meest afgespeelde songs en vat daarmee het jaar samen. Naast Stay van Justin Bieber en The Kid LAROI schitteren er nog een aantal megahits in de top 10.

Top 10 van 2022

De laatste maand van het jaar moet nog van start gaan, maar toch beginnen enkele grote merken al aan de eindejaarslijstjes. Eén van die grote merken is Apple, die vandaag al hun ‘Top 100 van 2022’-afspeellijst deelde op de streamingdienst Apple Music.

Voor alle honderd songs is geen plek in dit artikel, maar de top 10 nemen we met plezier al even door. Zoals hiervoor al vermeld trekken Justin Bieber en The Kid LAROI de lijst met Stay. Die song wordt gevolgd door As It Was van Harry Styles, WAIT FOR U van Future en Drake en Super Gremlin van Kodak Black. Adele sluit de top 5 af met Easy on Me.

Heat Waves van Glass Animals, Cold Heart van Elton John en Dua Lipa en First Class van Jack Harlow vullen de zesde tot de achtste plek. De top tien wordt vervolledigd door Bad Bunny met Me Porto Bonito en abcdefu van GAYLE.

Apple vs. Spotify

Naast deze lijst komt Apple binnenkort, net zoals Spotify met Spotify Wrapped, ook met een gepersonaliseerde lijst. Onder de noemer Apple Music Replay zullen gebruikers binnenkort dus ook kunnen zien welke artiesten ze het vaakst hebben geluisterd, hoeveel minuten per dag de muziek opstaat, welke albums ze hebben verslonden, enzovoort.

Beluister de volledige Top 100 hier:

Meer
Lees meer...