Justin Bieber zet wereldtournee verder na diagnose Ramsay-Huntsyndroom

Justin Bieber zal binnenkort zijn wereldtournee hervatten. De zanger moest namelijk begin juni een heel aantal shows in Noord-Amerika uitstellen en zelfs afzeggen vanwege een ziekte, het Ramsay-Huntsyndroom. In een twee en een halve minuut durende Instagramvideo legde Bieber toen uit dat dat een “vrij ernstig virus” is dat de helft van zijn gezicht heeft verlamd. 

Begin vorige maand postte Justin Bieber een heel openhartige maar ook verontrustende video op sociale media. Daarin legde hij uit dat hij lijdt aan het Ramsay-Huntsyndroom. Dat is een zeldzame aandoening waarbij de zenuwen in het gezicht worden aangetast, wat dus gezichtsverlamming kan veroorzaken. Hierdoor moest hij noodgedwongen enkele concerten cancellen en zelfs zijn wereldtournee uitstellen.

Maar het zou nu naar verluidt beter gaan met de zanger. Zo tweette het entertainmentbedrijf AEG namelijk dat Bieber binnenkort zijn tour weer zou hervatten.

Tournee

Toen de diagnose werd vastgesteld in juni was Justin Bieber bezig aan een Noord-Amerikaanse tournee. In augustus zou hij concerten moeten geven in Europa en Zuid-Afrika. Tegen het einde van het jaar zou hij dan nog naar Australië en Nieuw-Zeeland trekken. Al deze concertdata werden toen on hold gezet.

Volgens de tweet van AEG zou de tour van Bieber weer van start gaan in Europa. Daar zou hij optreden op enkele Europese festivals, te beginnen in Italië op 31 juli. Daarna zou hij dit jaar nog verder reizen naar Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Nadien zou hij weer terugkeren naar Europa, maar dat zal pas voor volgend jaar zijn. Meer informatie over al de gecancelde en uitgestelde shows in Noord-Amerika zou nog volgen.

Op 20 en 21 maart 2023 zal Justin Bieber normaal ook halthouden in ons land, in het Sportpaleis in Antwerpen. Een overzicht van alle data en tourlocaties van Justin vind je hier.

Meer
Lees meer...