Justin Bieber verklaart zeldzame aandoening die deels zijn gezicht verlamde

Popster Justin Bieber postte gisteren, op vrijdag 10 juni, een heel openhartige maar ook verontrustende video op sociale media. Daarin legt hij uit dat hij lijdt aan een “vrij ernstige virus” dat de helft van zijn gezicht heeft verlamd. Hierdoor moest Bieber dus noodgedwongen enkele concerten afzeggen. Dat viel natuurlijk niet in goede aarde bij zijn fans. Daarom trok de zanger naar Instagram om een woordje uitleg te geven.

In een twee-en-een-halve minuut durende Instagramvideo legt Justin Bieber uit dat hij lijdt aan het Ramsay-Huntsyndroom. Dat is een zeldzame aandoening waarbij de zenuwen in het gezicht worden aangetast, wat dus gezichtsverlamming kan veroorzaken. Hierdoor moest de zanger enkele concerten cancellen, maar nu dus mogelijk ook zijn tournee uitstellen. Dit lokte veel negatieve reacties uit bij de fans, waardoor Bieber zich precies verplicht voelde om effectief te tonen hoe ernstig zijn ziekte is.

Aandoening

Als bewijs dat hij echt ziek is, laat de popster in de Instagramvideo heel duidelijk zien: “Zoals jullie kunnen zien, knippert dit oog niet. Ik kan niet lachen aan deze kant van mijn gezicht. Dit neusgat beweegt niet. Er is een volledige verlamming aan één kant van mijn gezicht. Dus voor degenen die gefrustreerd zijn door mijn afzeggingen van mijn aankomende shows, ik ben gewoon duidelijk niet in staat om ze te doen. Het is, zoals jullie wel kunnen zien, vrij ernstig.”

Over het algemeen bleef Bieber echter vrij optimistisch in de video. Hij vertelde dat hij behandelingen zou ondergaan om de ziekte te overwinnen en om zijn “gezicht terug te krijgen naar hoe het hoort te zijn”. “Het zal weer normaal worden”, zei de zanger. “Het zal wel wat tijd kosten, ik weet niet hoeveel, maar het komt goed. Ik blijf hoopvol, ik vertrouw op God en ik vertrouw erop dat dit allemaal voor een reden is gebeurd. Ik ben wel niet zeker wat die reden precies is. In de tussentijd ga ik mijn rust nemen.”

Concerten + tournee

Mensen die vorige week nog Biebers concert bijwoonden in Brooklyn, New York, vertelden Variety dat ze niets opmerkten van een ziekte. Volgens hen gaf de zanger een goede show en vertoonde hij geen symptomen die te zien zijn in de Instagramvideo.

Justin Bieber was dus momenteel bezig aan een Noord-Amerikaanse tournee. In augustus zou hij concerten moeten geven in Europa en Zuid-Afrika. Tegen het einde van het jaar zou hij dan nog naar Australië en Nieuw-Zeeland trekken. Al deze concertdata zijn nu voorlopig on hold gezet, maar zullen dus mogelijk worden uitgesteld.

Op 20 en 21 maart 2023 zou Bieber ook halthouden in ons land, in het Sportpaleis in Antwerpen. Of dat nog steeds zal doorgaan als gepland, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...