Adele en Zendaya veroveren plek in ‘Time Magazine’ lijst van meest invloedrijke personen

Elk jaar stelt het Amerikaanse Time Magazine een lijst samen van de 100 meest invloedrijke personen. Dit jaar konden onder anderen zangeres Adele (34) en actrice Zendaya (26) een plaatsje op de iconische lijst veroveren. Ook komiek Pete Davidson, Apple CEO Tim Cook en Oekraïense president Zelensky versierden dit jaar een plek op de lijst.

Het Amerikaanse tijdschrift eert jaarlijks de mensen met een belangrijke rol in onder meer de entertainment, politiek, sport en zakenwereld. Er zijn verschillende categorieën waarin iemand als invloedrijk persoon kan worden opgenomen. De lijst gaat ook gepaard met een TIME 100 Gala, dit jaar met optredens van Mary J. Blige en Miranda Lambert.

Oude en nieuwe namen

In de categorie ‘Innovators’ is de eerste plaats dit jaar weggelegd voor actrice Zendaya. Met haar rol als tienerjunkie in HBO-serie Euphoria maakte ze de wereld duidelijk dat ze veel meer is dan een Disney-kindersterretje. “Ze is een autonome creatieve kracht. Een cultureel icoon in wording”, schrijft Dune-regisseur Denis Villeneuve over haar in Time Magazine.

Adele veroverde al voor de derde keer een plek op de lijst. Dit jaar wordt ze in de categorie ‘Iconen’ genoemd, samen met collega-artiesten Mary J. Blige (51) en Jon Batiste (35). Een opvallende nieuwkomer in de lijst is komiek Pete Davidson (28). “Hij is gedurfd, bedachtzaam, en gewoon hilarisch. En hij is pas 28. Een icoon met nog zoveel meer te bereiken”. Dit zegt rapper Jack Harlow over de komiek die sinds kort een relatie heeft met Kim Kardashian.

Bekijk hier de volledige lijst van Time Magazine: 100 most influental people of 2022

Meer
Lees meer...