‘Euphoria’ haalt hoogste kijkcijfers seizoen 2 tijdens Super Bowl

Zondagavond werd in de Verenigde Staten de zesde aflevering van het tweede seizoen van Euphoria uitgezonden. Die aflevering viel gelijk met de Super Bowl, waardoor gevreesd werd voor een drop in de kijkcijfers. Maar niets is minder waar.

De Super Bowl is jaarlijks een van de best bekeken evenementen op de Amerikaanse televisie. Dit jaar stond de American football-wedstrijd samen met de zesde aflevering van het tweede seizoen van Euphoria gepland. Maar veel mensen verkozen toch de populaire reeks boven de sportwedstrijd.

5,1 miljoen kijkers

Euphoria wist zondag namelijk 5,1 miljoen kijkers te verzamelen, verdeeld over de verschillende platformen waarop het in de Verenigde Staten te zien is. Dat is het hoogste kijkcijfer dat de HBO-reeks al wist te behalen tijdens het tweede seizoen. Het aantal ligt zelfs 20 procent hoger dan het kijkcijfer van de vorige aflevering en 45 procent hoger dan het gemiddelde van het tweede seizoen.

De reeks staat ook al voor de vijfde week op rij op de eerste plaats bij de meest bekeken reeksen van HBO Max, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. Bij ons is Euphoria te bekijken via Streamz. Over die kijkcijfers in ons land is voorlopig nog niets bekend.

Rock bottom

Na de turbulente aflevering van vorige week, waarin we zagen hoe Rue (Zendaya) rock bottom bereikte, zijn de kaarten van Euphoria volledig herverdeeld. En dat geldt niet alleen voor Rue. Het grote geheim van Cassie (Sydney Sweeney) kwam namelijk ook uit, waardoor haar vriendschap met Maddy (Alexa Demie) voorbij lijkt te zijn. Daarnaast moet ook de familie Jacobs de brokken lijmen na de uitbarsting van pater familias Cal (Eric Dane).

Het tweede seizoen van Euphoria telt in totaal acht afleveringen, waarvan er dus nog twee moeten verschijnen. Maar niet getreurd, want het derde seizoen is al bevestigd door HBO.

Bekijk hier de trailer voor de zevende aflevering van het tweede seizoen van Euphoria:

Meer
Lees meer...