AppleTV+ vernieuwt ‘Slow Horses’ in één keer met drie seizoenen

Echt langlopende series heeft AppleTV+ nog niet, daar is de streamingdienst nog net iets te jong voor. Maar met Slow Horses zijn er wel grootse plannen. In april van dit jaar lanceerde op AppleTV+ de serie, een spionagedrama met Gary Oldman. Die reeks is nu in één trek met drie seizoenen verlengd, tot en met de vierde reeks.

Oldman speelt hierin de heerlijk cynische baas van een team MI5-agenten. Zijn werknemers zijn allemaal bijzondere figuren, want ze hebben allemaal een fout gemaakt in het verleden en zijn afgeschreven voor het echte spionnenwerk. Ze krijgen nu saai en geestdodend werk te doen in de hoop dat ze na een tijdje ontslag nemen. Dan raakt deze afdeling echter verwikkeld in een gevaarlijke zaak waarbij een man live op het internet dreigt te worden onthoofd en is het plots aan deze zogenaamde Slow Horses om aan een echte zaak te werken waarbij er levens op het spel staan.

Net als de eerste reeks zullen ook de vervolgen gebaseerd worden op de boeken van de Britse thrillerauteur Mick Herron. Apple kan dus nog even door met Slow Horses als ze dat zouden willen, want er zijn tot nu toe negen romans en twee novelles verschenen in de The Slough House-serie. De vervolgseizoenen volgen de chronologie van de romans van Herron, de novelles lijken te worden overgeslagen.

Het tweede seizoen is tegelijkertijd opgenomen met het eerste en zou nog dit jaar verschijnen. Naast Gary Oldman zijn onder andere ook nog Jack Lowden en Kristin Scott Thomas te zien in de reeks.

De titelsong van de serie is van Rolling Stones-zanger Mick Jagger.

Bron: The Hollywood Reporter

Meer
Lees meer...